Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Verdictul Istoriei - Stalin (UK 2013) Documentar 60 min
648 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Bodyguard-ul lui Stalin (Nikolai Vlasik) isi aminteste.
849 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Stalin a murit otravit ?
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de escortgu
 
  O zi din viata unui dictator / Nebunia puterii
1.392 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Celalalt razboi al lui Stalin: subtitrat romana
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul mortii lui Stalin
1.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Stalin - omul de otel ? / Documentar BBC
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de aura
 
  Al doilea razboi mondial.Originile si inceputul
814 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lev Davidovici Trotki si "revolutia permanenta"
1.390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Razboiul de Iarna ruso-finlandez (1939-1940)
1.002 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Wolf Messing - Intrare nestingherita la Stalin

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.11.2013  Adauga la favorite 1.283 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Noiembrie 1939. Polonezul evreu Wolf Messing se refugiaza in URSS, satul de teroarea nazista. Conditiile au devenit dificile chiar si pentru el, desi e inzestrat cu puteri extrasenzoriale. Cu ajutorul lor devine celebru in Uniunea Sovietica.

„Inarmat" cu ele, se duce direct la Stalin. Pentru a-l convinge, fura intai 100.000 de ruble de la Gosbank , din Moscova.


Ajuns in fata ghiseului de la banca, Messing scoate dintr-un carnet o foaie alba de hartie pe care o intinde casierului. Casierul priveste hartia, deschide fisetul si ii asaza frumos in geanta cele 100.000 de ruble. Wolf Messing ii multumeste si se prezinta cu geanta burdusita chiar la cabinetul omului desemnat de Stalin sa supravegheze experimentul. Cum a reusit totul? Ii transmisese mental casierului sa-i aduca uriasa suma.

Messing pune la cale un alt experiment celebru. Promite ca va patrunde in biroul lui Stalin, trecand de garzile de la intrare, care primesc ordin sa nu-i permita accesul.

Stapan pe el, se apropie de birou, trece pe langa pazitorii care se retrag respectuosi, iar persoana care era de serviciu ii deschide larg usa .
Stalin, stupefiat, se trezeste cu Messing in incapere. „Am sugerat mental garzilor ca sunt Beria, seful Politiei secrete sovietice" - persoana care intra de obicei nestingherita la Stalin. Aceasta este explicatia temerarului.
In 1940, inaltul oficial sovietic Nikolai Bulganin il solicita pe Messing sa-i gaseasca o servieta pierduta in care avea documente ultrasecrete.

Aflat in biroul lui Bulganin, Messing vizualizeaza un pod peste micul rau din apropierea unei biserici. Si vede clar – servieta se afla sub pod.


Messing a prezis ca in cazul in care ataca Uniunea Sovietica, Hitler va fi infrant in ziua de 4-5 mai. Nu-i de mirare ca liderul nazist pusese un premiu de 200.000 de marci pe capul sau.

Tot Messing i-a prezis in 1940 lui Stalin ca, in pofida tratatului de neagresiune semnat cu Hitler, Germania va ataca URSS.

Celebrul clarvazator polonez a dorit sa se supuna experimentelor stiintifice, dar cercetatorii rusi erau ingroziti de amenintarile partidului comunist aflat la putere si nu au ajuns la nicio concluzie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.