Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  "SA FII ROMAN" - DAN PURIC
998 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut
1.038 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut
1.015 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dan Mutu, legenda lumii interlope
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  IONUT DRAGOTESC in dialog cu DAN PURIC
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dan Puric, despre monstrii sacri ai comediei romanesti
913 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Martin Luther si Zalmoxis si Deceneu
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultima ora, cu Dan Puric
1.063 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ora de varf, cu Dan Puric
715 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Dan Iordachescu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.10.2013  Adauga la favorite 1.026 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dan Iordachescu s-a nascut in orasul Vanju Mare avand o descendenta moldoveneasca. A absolvit Facultatea de Teatru din Iasi (1948-49), apoi Conservatorul de Muzica "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti (1952-56); aici a fost indrumat de o elita a pedagogiei de canto romanesti, maestrii Constantin Stroescu, Petre Stefanescu Goanga, regizorii Jean Ranzescu ,Panait V. Cottescu si dirijorul Jean Bobescu. A facut studii complementare de canto la Salzburg (Mozarteum 1956), Paris (1958-60) si Roma (1960).
Dan Iordachescu a debutat in Bucuresti in decembrie 1949 la Teatrul C.C.S. in rolul "Chiaburul" din opereta "Cantec de viata noua" de Florin Comisel, fiind indrumat vocal si tehnic de marea cantareata de opera Maria Snejina. Ca prim solist a debutat in decembrie 1956 la Teatrul de Opera si Balet din Bucuresti.
A intreprins 262 de turnee internationale in 61 de tari (Romania, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Turcia, Rusia, Finlanda, Iugoslavia, Bosnia, Croatia, Slovenia, Cehia, Slovacia, Austria, Italia, Elvetia, Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Principatul Monaco, Spania, Portugalia, Anglia, Irlanda, Ucraina, Estonia, Lituania, Letonia, Gruzia, Armenia, Uzbekistan, Moldova, SUA, Canada, Mexic, Guatemala, Panama, Venezuela, Brazilia, Peru, Columbia, Argentina, Liban, Israel, Iran, Singapore, Thailanda, Malaesia, Indonezia, China, Japonia, Hong-Kong, Filipine, Egipt, Algeria, Maroc), in 61 de capitale, peste 80 de metropole si 331 de orase ale lumii.
In cele aproximativ 1100 spectacole de opera pe care le-a sustinut pe tot globul a cantat 45 de roluri importante; a cantat peste 1500 de lieduri in cele aproape 1600 de recitaluri. Cariera sa l-a purtat pe cele mai importante scene de opera intre care Teatro alla Scala din Milano, Viena StaatsOper, Opera de Paris, operele din Seattle, Hamburg, Munchen, Berlin, Sankt-Petersburg, Los Angeles, San Francisco, New York, Dallas sau Teatrul Bolsoi din Moscova, avandu-i ca parteneri pe Mario Del Monaco, Placido Domingo, Mirella Freni, Renata Scotto, Virginia Zeani, Montserrat Caballe, Luciano Pavarotti, J. MacCracken, Franco Corelli, N. Rossi-Lemeni, Giuseppe Di Stefano si altii sub bagheta lui Riccardo Muti, Lorin Maazel, Georges Pretre, Zubin Mehta, M. Rostropovitci, Tullio Serafin, Sir Colin Davis etc.
A participat la 31 de Festivaluri europene, americane si sud-est asiatice. A fost Presedinte de onoare al Festivalului Donizetti de la Zvolen - Bratislava 1993-1999, Presedinte al Concursului International Maria Callas - Salonic – martie 1978, a fost membru in juriile concursurilor internationale la Vichy, Franta - august 1979; Lansing University - aprilie-mai 1978; Michigan, Statele Unite - 1979; Ann Arbor University - iunie 1979; Cardiff, Tara Galilor - iulie 1983; Salonic si Veria - din 1989 pana in 2005 (de trei ori presedinte).
Din 1979 a sustinut cursuri de masterat in Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Filipine, Grecia, Turcia (locuind 6 ani si jumatate la Istambul) si Romania. A fost Profesor universitar la Academia de Muzica din Bucuresti. Din 1993 Dan Iordachescu este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
In 2007, la 77 de ani era inca invitat pentru concerte si spectacole in Romania, Grecia si Spania. Cu cei 61 de ani de cariera neintrerupta a devenit cel mai longeviv interpret in viata din lume.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.