Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  La 8 ani, Stefan Rares i-a lasat masca pe jurati
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stefan cel Mare-numit in epoca sa Regele Daciei
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stefan Sileanu
832 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elizabeth Bathory
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strada pe care s-au inventat micii
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copiii spun lucruri trasnite! PART.1
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dupa ea (Romania 2007) Drama 90 min
753 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Serghei Rahmaninov
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alba Iulia - Cetatea Carolina
1.292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noapte Sfanta in Maramures
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Stefan Iordache

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.10.2013  Adauga la favorite 1.858 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stefan Iordache (n. 3 februarie 1941, Bucuresti -Romania - d. 14 septembrie 2008, Viena, Austria) a fost unul dintre cei mai mari actori romani de teatru, film si televiziune. A slujit teatrul romanesc vreme de 49 de ani, interpretand memorabil pe scena mari roluri ca Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore. A avut de asemenea o indelungata colaborare cu Teatrul National Radiofonic si Teatrul National de Televiziune, si a jucat in numeroase filme pentru marele ecran.
Stefan Iordache si-a petrecut copilaria la Calafat, la bunicii din partea mamei[2] dar a venit cu parintii in capitala la o varsta frageda si si-a petrecut copilaria in continuare in cartierul Rahova din Bucuresti, intr-o familie de oameni simpli, care si-au dorit ca fiii lor sa invete carte. In scoala a fost bun la matematica si stiintele exacte. Studiile teatrale nu au fost prima lui alegere. A dat la Teatru abia dupa ce a picat, la 16 ani, examenul de admitere la Medicina. Dupa acest esec, intamplarea a facut sa fie inclus in brigada artistica a unei cooperative. In anul urmator, 1959, a dat la Teatru si a fost admis ultimul la IATC. A absolvit insa sectia de Actorie a institutului printre primii si a avut o cariera artistica incununata de succes, pana la sfarsitul vietii. Ultimul sau rol a fost Printul Potemkin, in piesa Ecaterina cea Mare, de George Bernard Shaw, pusa in scena, in 2008 la Teatrul National Bucuresti.
Stefan Iordache a fost si un foarte bun interpret de muzica usoara. Este celebru cuplul Stefan Iordache - Sanda Ladosi care au interpretat o serie de cantece inregistrate pe mai multe CD-uri.
Astfel in anul 1995 apare la Casa de Discuri Roton, CD-ul „... intre noi mai e un pas" in care toate melodiile sunt compuse de Dan Iagnov. „... intre noi mai e un pas" (compozitor Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei, interpreti Stefan Iordache-Sanda Ladosi), „Eu vreau sa-ti spun ca te ador" (compozitor Dan Iagnov, textier Eugen Rotaru, interpreti Stefan Iordache-Sanda Ladosi), „In noi viseaza un copil" (compozitor Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei, interpreti Stefan Iordache-Sanda Ladosi), „Il est tard de partir" (compozitor Dan Iagnov, textiera Rodica Grigoriu, interpreti Stefan Iordache-Sanda Ladosi). Pe acelasi disc apare si duetul Stefan Iordache - Elena Carstea in cantecul „Cantec de Craciun" (compozitor Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei). Cantecele „Dar vei veni" (compozitor Dan Iagnov, textier Dan V. Dumitriu) si „De cate ori pe inserat (compozitor Dan Iagnov, textier Miron Radu Paraschivescu) Stefan Iordache le canta solo.
In anul 2006 apare la Casa de Discuri OVO MUSIC CD-ul „Best of Dan Iagnov" in care o serie de cantece sunt interpretate de Stefan Iordache fie in cuplu fie solo: „Eu vreau sa-ti spun ca te ador (compozitor Dan Iagnov, textier Eugen Rotaru, interpreti Stefan Iordache-Sanda Ladosi), „In noi viseaza un copil" (compozitor Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei, interpreti Stefan Iordache - Sanda Ladosi), „Cantec de Craciun" (compozitor Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei, interpreti Stefan Iordache - Elena Carstea), „Sunt doar un poet" (compozitor Dan Iagnov, textier Eugen Rotaru, interpret Stefan Iordache), „Intre noi mai e un pas" (compozitor Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei, interpreti Stefan Iordache - Sanda Ladosi).
In anul 2007 Stefan Iordache inregistreaza un disc de autor intitulat „Magazinul meu de vise" la Casa de Discuri Roton. Toate melodiile sunt compuse de Dan Iagnov pe versuri de Andreea Andrei: „Nu stiam ca te iubesc atat de mult", „Mai mult decat oricand", „Ah femeia!", „Trecatorul", „Viata noastra este un tangou", „Ti-am daruit o floare", „Nu te intreb" si „Magazinul meu de vise". Trei dintre cantece sunt in duet cu Monica Anghel: „Mai mult decat oricand", „Viata noastra este un tangou" si „Nu te intreb". Cantecul „Nu stiam ca te iubesc atat de mult" Stefan Iordache i l-a dedicat sotiei sale Mihaela Tonitza.
In anul 2008 Jurnalul National Vol. 67 scoate o editie speciala „Stefan Iordache. Muzica de colectie", cu un CD care contine poezii si melodii interpretate de Stefan Iordache. Printre acestea sunt si cinci melodii compuse de Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei si anume: „Nu stiam ca te iubesc atat de mult", „Ah femeia!", „Trecatorul", „Ti-am daruit o floare" si „Magazinul meu de vise".
Dan Iagnov in colaborare cu Dan V. Dumitriu a compus pentru Stefan Iordache si Angela Similea muzicalul „Adio femei" in regia lui Mihai Berechet, muzical care s-a jucat timp de 4 ani (1990 - 1994) cu sali pline. Printre cantecele de mare succes cantate in acest muzical de catre cei doi interpreti, sunt: „Te-n cearca viata uneori", „Cat as fi vrut", „E viata mea", „Timpul s-a oprit stingher", „Dar vei veni", „Dormi iubite dormi", „Ploaia s-a oprit", „Cum oare stii", „O zi as vrea", „In zbor", „Sunt umbra ta" toate sunt compuse de Dan Iagnov textier Dan V. Dumitriu.
In anul 1994 Stefan Iordache participa, impreuna cu Sanda Ladosi la Festivalul national de muzica usoara de la Mamaia - sectiunea „Slagare" cu cantecul „Si intre noi mai e un pas" compozitor Dan Iagnov, textiera Andreea Andrei, castigand locul II.
In anul 1995 Stefan Iordache participa, din nou, impreuna cu Sanda Ladosi, la Festivalul de Muzica Usoara „Mamaia" - sectiunea „Slagare" cu cantecul „Eu vreau sa-ti spun ca te ador", compozitor Dan Iagnov, textier Eugen Rotaru, castigand locul III.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.