Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fugaci de tarm
1.578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri pe care nu le stiai despre rechini
2.232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sardea
764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale Super inteligente / Cimpanzeii
2.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Cocorii
1.538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestele-panglica,
990 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Discus Red Turquoise
1.672 vizite - 0 comentarii
adaugat de bradraqua
 
  Rata mandarin
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vulpea
1.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Viespele urias - killerul albinelor
388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Cane Corso

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 26.09.2013  Adauga la favorite 1.373 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
OrigineItalia

Inaltime 60.0 - 69.0 cm

Greutate 40.0 - 50.0 kg

Istoric rasa Este una din cele mai vechi rase din lume. Are ca descendent pe vechiul Molos Roman - Canis Pugnax. A fost utilizat multa vreme la vanatoare pentru ca, desi este un caine mare, nu este deloc greoi si poate vana si animale de talie mare. Dupa al doilea razboi mondial au fost pe cale de disparitie, dar iubitorii acestei rase au reusit sa o revitalizeze. Acum este mai mult un caine de paza pentru locuinte si turme.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, masiv, viguros, bine construit, cu un corp puternic, musculos. Este mai mult lung decat inalt, cu un cap lat, bot scurt, nas negru si maxilare puternice. Buza superioara este in forma de V intors. Ochii sunt medii, distantati, inchisi la culoare iar urechile sunt de dimensiuni medii in forma de V, lasate sau semiridicate. In general acestea se taie pentru a fi scurte si a sta ridicate. Are o coada groasa, care se taie in general pana la o treime din lungimea ei naturala. Pielea sa nu este cutata iar blana este scurta, aspra si lucioasa. Poate fi neagra, gri, cafenie sau in dungi de cafeniu si gri. Poate avea o pata mica pe piept sau pe membre.

Personalitate Este un caine echilibrat, inteligent si foarte afectuos si loial familiei. Au o personalitate puternica si dominanta si din aceasta cauza sunt precauti si pot deveni agresivi cu strainii, insa socializati corect de mici astfel de situatii pot fi evitate. De asemenea trebuie obisnuit de mic cu celelalte animale din gospodarie pentru a le accepta mai tarziu.

Ingrijire Blana acestor caini este usor de intretinut. Un periaj ocazional cu o manusa de cauciuc (pentru a nu-i strica luciul blanii) este suficient. Trebuiesc mentinute curate urechile, fiind cea mai sensibila zona a lor si curata gura intrucat are tendinta de a saliva mult.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel moderat de activitate, dar sensibil la frig (fiind o rasa originara din sudul Italiei). Se poate acomoda atat la viata de apartament cat si cea de curte. Are nevoie de exercitiu zilnic, ii place sa alerge, sa faca plimbari lungi in aer liber, iar odata intros acasa va sta linistit. Necesita lesa, dresaj si socializare.

Dresaj Acest caine este usor de dresat fiindca este inteligent si doreste sa faca pe plac stapanului. Dresajul si socializarea trebuiesc incepute de la o varsta frageda altfel acest caine poate deveni agresiv. Dar cu un dresaj consecvent acesta devine un caine bland si protector.

Utilitate Este un foarte bun caine de paza si protectie, si datorita simtului sau olfactiv bine dezvoltat este folosit si in politie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.