Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Atentat Impotriva Lui Hitler
1.528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Matematicii - Documentar pe intelesul tuturor
8.948 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Cazul Orlov - Cea mai mare inselatorie din istoria KGB
719 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Irlandei - Cucerirea
1.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4/6.Tibet - Istoria unei tragedii | Partea 4 |
1.637 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Istoria Universului in 2 minute
2.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/5.Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 1
2.541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  5/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 5
2.374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  3/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 3
2.137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  4/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 4
1.874 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Istoria unui ziar de anunturi - PortaPortese

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.09.2013  Adauga la favorite 1.220 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
PortaPortese e un periodico che pubblica piccoli annunci, relativi all'area metropolitana di Roma; e stato il primo di questo genere ad essere pubblicato in Italia, seguendo di un anno il suo progenitore La Pulce, che aveva solo inserzioni a pagamento.

La pubblicazione trae il suo nome dalla storica porta Portese, una delle porte di Roma presso cui settimanalmente si svolge un rinomato mercatino delle pulci.

L'idea fu ispirata dal giornale Exchange & Mart di Londra, anch'esso specializzato in annunci a pagamento, modello cui venne applicata per la prima volta la novita dell'inserzione gratuita.

Il primo numero di PortaPortese usci il 6 maggio 1978; conteneva, nelle 16 pagine della pubblicazione, circa 1.000 inserzioni e veniva venduto nelle edicole di Roma ad un prezzo di 300 lire a copia.

Inizialmente il giornale usciva una sola volta alla settimana. Dall'11 settembre 1984 la storica edizione del venerdi viene affiancata da una seconda uscita settimanale, quella del martedi.

Attualmente PortaPortese, oltre alla diffusione in edicola, ha anche un sito Internet che viene aggiornato con i nuovi annunci dopo l'uscita delle edizioni cartacee.

Portaportese este o publicatie periodica care publica anunturi clasificate, referitoare la zona metropolitana de la Roma; Acesta a fost primul de acest gen care urmeaza sa fie publicate in Italia, dupa un an de progenitoare sale purici, care a avut listari numai platite.

Publicatia ia numele de la Poarta Portese, una dintre portile de la Roma, la care are loc o piata populara de vechituri pe saptamana.

Ideea a fost inspirat de Exchange & Mart din Londra ziar, care este specializat, de asemenea, in anunturile platite, care model a fost publicat pentru prima data anunturi

Prima editie din Portaportese a iesit 06 mai 1978; Acesta continea in cele 16 pagini ale publicatiei, aproximativ 1.000 de inregistrari si a fost vandut in chioscurile de ziare din Roma, la un pret de 300 de lire pe copie.

Initial, ziarul a iesit doar o data pe saptamana. Incepand cu 11 septembrie 1984, editia istorica a vineri este unit printr-o a doua problema pe saptamana, cea de marti.

In prezent, el Portaportese si difuzarea pe standurile de ziare, de asemenea, are un site web care este actualizat cu noile anunturi dupa lansarea editiilor de hartie.

Actualul patron este Gabriele Caccamo


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.