Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Regele Mihai al Romaniei la Londra -Nov. 2012
1.692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Istoria Regelui David / Documentar subtitrat RO
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de sarba
 
  Regele Solomon (Italia 1997) Subitrat RO
1.804 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Istoria Regelui David / Subtitrat
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Eugene Ionesco despre Regele Mihai
1.310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Regina Maria si Regele Ferdinand la Alba Iulia / 1919
2.020 vizite - 1 comentarii
adaugat de haga
 
  Romania in anii Marelui Razboi Ep. 3/15
1.342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele - Ilegal la el in tara ! 25 Dec 1990 & 7 Oct 1994
929 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Romania in al II-lea Razboi mondial / Episod 3
1.919 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ordinul Jartierei
574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Regele Solomon - Regele intelept ai Israelului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.09.2013  Adauga la favorite 925 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Solomon a fost fiu al lui David si al Batsebei, rege al Israelului timp de 40 de ani (971-931), a avut o domnie faimoasa, prospera si tihnita; constructorul Templului din Ierusalim; a atins cea mai mare intelepciune omeneasca posibila.

El este cel care, cerand de la Dumnezeu intelepciune pentru a-si conduce poporul, primeste o „o minte inteleapta si priceputa" cum n-a avut nimeni inainte de el, si cum nu va avea nimeni dupa el , cunostinte multe ca nisipul marii in domeniile zoologiei si botanicii si care, pe deasupra, mai primeste bogatii si slava, asa incat in timpul vietii lui nu va mai fi niciun imparat ca el.Iisus face referire la intelepciuneansi slavalui Solomon. El a scris trei mii de pilde din care o parte (cca 800 ) alcatuiesc cartea biblica ,,Proverbele lui Solomon ’’(in care Solomon este principalul autor, cu cca 90% din intreaga carte), o mie cinci cantari (Biblia are doi psalmi care-i poarta numele, psalmii 72 si 127).

Cu toate acestea, Solomon, ,,tarat de iubire’’, se ,,alipeste’’ de unele din cele sapte neamuri mai mari la numar si mai puternice decat cel israelit ,, neamuri interzise de Dumnezeu imparatilor Israelului (hititi, ghirgasiti, amoriti, canaaniti, fereviti, heviti, iebusiti-, iubind femei straine moabite, amonite, edomite, sidoniene si hetite (afara de fata lui Faraon-probabil Siamon, dinastia a XXI-a-. El are ca neveste 700 de craiese imparatesti si 300 tiitoare. La batranete, nevestele ,,i-au abatut inima’’, ,,i-au plecat inima spre alti dumnezei’’ astfel ca aceasta nu a mai ramas ,, cu totul a lui Dumnezeu, cum fusese inima tatalui sau David’’.Dumnezeu se manie pe Solomon pentru ca acesta nu a pazit poruncile Lui si-l pedepseste cu ruperea imparatiei de la el din mana fiului sau, Roboam, si oferirea a 10 semintii slujitorului sau, Ieroboam I, cu lasarea unei semintii fiului sau.[15]Astfel Solomon este pedepsit de Dumnezeu cu o nuia omeneasca si cu lovituri omenesti, dar harul lui Dumnezeu nu se departeaza de la el, asa cum s-a intamplat in cazul lui Saul.Spre sfarsitul domniei, Dumnezeu ii ridica doi vrajmasi: Hadad, imparatul Edomului si Rezon, imparatul Siriei.

.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.