Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Castelul de la Balcic si Regina Maria
1.897 vizite - 1 comentarii
adaugat de haga
 
  Castelul Peles de la Sinaia / interior
1.751 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Castelul Peles, Sinaia, Valea Prahovei, Muzeul Pelisor
1.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  A fost nebun Regele George al III lea al Marii Britanii?
1.387 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Topul celor mai importante atractii turistice - Romania
806 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bran, istorie si legenda
777 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Victoria si Printul Albert / Partea 1/2
2.836 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Victoria a Marii Britanii
1.577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Victoria si Printul Albert / Partea 2/2
1.778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Pelisor
924 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Castelul Windsor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.09.2013  Adauga la favorite 1.316 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cel mai mare si cel mai vechi castel locuit fara intrerupere din intreaga lume este castelul Windsor din Marea Britanie ce se intinde pe o suprafata de 54,835 metri patrati, construit de catre Wiliam Cuceritorul (1066-87). Dealungul timpului castelul a gazduit nu mai putin de 39 de regi si regine ale tarii, fiecare aducandu-si contributia la infrumusetarea lui, care este impodobit cu obiecte de o valoare inestimabila. Este una din resedintele reginei Elisabeta a II-a, care se afla in castel in mod oficial de 2 ori pe an, de Paste si prin luna iunie. Dat fiind faptul ca noi am vizitat castelul de Pastele anglicanilor, regina se afla in castel, fapt confirmat de arborarea steagului reginei. De stiut este faptul ca acel steag este mereu purtat de angajatii reginei si odata cu sosirea acesteia intr-o anumita resedinta, hop si steagul pe cladire, fapt ce ii anunta prezenta.

In timpul razboaielor castelul a scapat neatins, insa pagube importante a suferit in anul 1992 cand un incendiu a avut loc. Au fost atunci prezenti in jur de 200 de pompieri care au reusit sa stinga focul in aproape 15 ore. Cheltuielile de restaurare au fost enorme, in jur de 37 de milioane de lire sterline. Multe din obiectele aflate in incaperile afectate de incendiu fusesere mutate inainte de incendiu deoarece se vroia schimbata instalatia electrica, ce noroc
In castel locuiesc in jur de 160 de persoane, la care se adauga un numar de 200 de angajati. Cu toate acestea, contra unei sume de 17 lire, se pot vizita anumite incaperi, apartamentele, casa de papusi, cea mai mare din lume – cu instalatie electrica si apa curenta- construita la o scala de 1-12 de cei mai renumiti mesteri ai secolului 20 (1924
Incluse pe circuitul vizitatorilor se afla o incapere in care sunt afisate portretele reginei actuale, (considerate comorile castelului, portretesemnate de Holbein, Michelangelo, Raphael, Canalleto, Leonardo Da Vinci etc.), o camera muzeu care aduna toate cadourile primite din alte state, indeosebi portelanuri din China de prin anii 1800, de o frumusete rara.

Exista o camera dedicata bataliei de la Waterloo, cand Napoleon Bonaparte a fost invins, in iunie 1815, camera amenajata cu picturi si statui, cu un covor indian ce cantareste 2 tone – care a fost nevoie sa fie mutat la incendiun din 1992, de catre 50 de soldati.

Alte incaperi deosebite deschise publicului: camera de mese, dormitorul regelui, dressingul regelui, o sala imensa numita Saint George`s hall, unde au loc banchetele reginei, vizite de stat, care mai de care mai frumoase.


Castelul se afla situate in apropierea Londrei, la mai putin de o ora distanta. Bilete se pot cumpara atat online cat si la casa, bilete ce pot fi transformate in bilete anuale prin aplicarea unei stampile de catre membrii staff-ului, si in decursul unui an de zile se poate vizita castelul fara a mai cumpara alt bilet. Ideal ar fi sa se ajunga acolo dimineata in jur de ora 10-11, un tur complet dureaza cel putin 3-4 ore. Daca veniti cu masina, trebuie sa aveti grija unde parcati, unele parcari pot fi foarte scumpe, dar sunt si parcari cu 4 lire pe zi. Fotografia este interzisa odata intrat in castel, dar daca va cumparati un ghid official ca amintire, gasiti peste 130 de ilustratii in el


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.