Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Crabul-poctoava
1.132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Papagalul gri african.
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Somnul elefantilor
524 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crocodilul
2.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce se bucura cainele tau cand te vede
1.011 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica domesticsi evolutia ei
1.818 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestele clovn
1.927 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Traind printre lei / Documentar 45 minute
2.028 vizite - 0 comentarii
adaugat de marea
 
  Cel mai bun peste pradator deghizat din lume?
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce torc pisicile?
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Scorpionii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.08.2013  Adauga la favorite 979 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Scorpionii sunt animale nevertebrate din clasa Arachnida, increngatura Arthropoda. Ei au un aspect inselator de racusor. Se deosebesc usor de alte arahnide dupa pedipalpii in forma de cleste si metasoma (coada) ce se termina cu telson. Ca si toate arahnidele, ei au opt picioare, corpul este segmentata. In telson sunt localizate glandele veninoase. Canalele acestor glande se deschid in exterior printr-un ac. Desi, scorpionii au o reputatie infricosatoare, doar 25 de specii au venin capabil sa ucida un om. Ei se intalnesc in special in zonele tropicale si subtropicale. In regiunile temperate ei se intalnesc foarte rar. In prezent ordinul cuprinde peste 1 400 de specii, care au dimensiunea corpului intre 9 mm (Typhlochactas mitchelli) si 21 cm (Pandinus imperator si Hadogenes troglodytes).

Corpul scorpionilor este divizat in cateva regiuni numite tagme. Anterior se afla prosoma (cefalotorace), iar posterior – opistosoma (abdomen). Opistosoma este impartita in continuare in mezosoma (preabdomen) si metasoma (postabdomen)[2]. Metasoma, numita uneori si coada, este ingustata si se termina cu un telson. Prosoma poarta 6 perechi de apendice (membre), pe cand la opistosoma pot fi mentionati doar pieptenii.
Segmentele corpului sunt acoperite cu sclerite – placi ale cuticulei. Placile dorsale a corpului se numesc tergite, cele ventrale sternite. Tergitele se acorda cu sternite prin pleurite membranoase laterale. Ele sunt moi in comparatie cu sclerite chitinizate. Cuticula este foarte dura, fiind impregnata cu fier si zinc. Aceasta ofera o protectie impotriva dusmanilor si costituie un strat hidrodermic (lipoproteic), protejand animalul de deshidratare. Cuticula este secretata de glandele epidermice si periodic scorpionul naparleste.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.