Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jessica Alba - O actrita Sex-Simbol
913 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Al Pacino - Despre...Parfum de femeie
2.310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 din cele mai frumoase actrite de la Hollywood
1.916 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Julie Andrews - Star la Broadway si Hollywood
585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Julie Andrews
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actritele celebre ale anilor ’60 - Elizabeth Taylor
1.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Sharon Stone
1.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Audrey Hepburn - Cea mai frumoasa femeie a secolului 20
1.639 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elizabeth Taylor
1.050 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bette Davis - Mistere si scandal
1.593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Hedy Lamarr-cea mai inteligenta femeie de la Hollywood

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.08.2013  Adauga la favorite 1.323 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hedwig Eva Maria Kiesler s-a nascut in 1913 in Austria, in familia unui bancher respectabil. La varsta de 17 ani debuteaza in teatru, apoi in cinema, in roluri secundare. La 20 de ani, apare intr-o pelicula de productie ceha, intitulata “Extasy", intr-o scurta scena nud, unde alearga goala prin iarba uda de ploaie dupa un cal, scapat din frau. Episodul “fierbinte" a scandalizat opinia publica, familia, anturajul, astfel ca parintii au hotarat s-o marite urgent pe Hedwig, pentru a inchide gura lumii. Datorita frumusetii ei magnetice, pretendentii nu au intarziat sa apara, parintii facand, probabil, un casting, iar sortii au dorit sa cada cu toata greutatea pe Fritz Mendl, un magnat al industriei subterane cu armament, putred de bogat. Sarmanul si “putredul" Fritz s-a indragostit nebuneste de tanara lui sotie, insa nu e greu de dedus ca aceasta iubire era perfect unilaterala! De cateva ori nefericita Hedwig a incercat sa fuga unde o duceau ochii, pentru a scapa de casnicia insuportabila, dar toate tentativele ei de evadare au fost sortite esecului. Dupa un rastimp, fiind o fata tenace, Hedwig “coace " un scenariu mai ceva ca in telenovelele mexicane: isi adoarme camerista cu somnifere, se imbraca in uniforma ei si reuseste, in sfarsit, sa fuga. Nu se opreste decat in America! Bineinteles ca Hollywoodul a primit-o cu bratele deschise, parte datorita frumusetii ei uluitoare, parte datorita scandalului imens declansat, care asigura interesul publicului pentru nou-aparuta diva. Totusi, producatorii i-au recomandat sa isi ia un pseudonim. Asa a aparut Hedy Lamarr – una dintre cele mai frumoase femei ale Hollywoodului.

Intre timp la urechile ei au ajuns zvonuri cum ca fostul sot i-ar furniza armament lui Hitler, iar frumoasa austriaca ii ura pe fascisti din tot sufletul. S-a decis sa actioneze. Cine a spus ca o femeie frumoasa nu poate fi si inteligenta?… Hedwig Eva Maria Kiesler a demonstrat ca afirmatia de mai sus este una nefondata. Datorita inteligentei sclipitoare si a memoriei bune Hedwig a apucat sa invete cate ceva despre arme in perioada petrecuta alaturi de sotul ei. In special o fascina principiul de actiune a sistemelor de orientare a torpilellor si a rachetelor anti-nava. Hedwig avea cateva idei cu privire la ghidare torpedelor prin radio, pe care dorea sa le puna in practica. Dar, cand s-a adresat Consiliului National al Inventatorilor din USA, acestia nu au luat-o in serios, sugerandu-i sa vanda mai bine obligatiuni de razboi – ce altceva, in opinia lor, putea sa mai faca o femeie, care arata asa cum arata ea si vrea sa-si ajute natiunea?… Furioasa, Hedy a renuntat temporar la idee, apucandu-se de vandut obligatiuni. Ce e uimitor, ca a reusit sa adune o suma inpresionanta de cateva milioane de dolari, deoarece ii oferea cate un sarut fiecarui investitor, care cumpara obligatiuni de 25 mii de dolari. Va puteti imagina ce coada era acolo!
In 1940 viata frumoasei actrite ia o turnura neasteptata. Ea il cunoaste si se casatoreste cu compozitorul avangardist George Antheil, celebru deja pentru orchestra lui, compusa din elici de avion, clopote si pianole. Pasiunea pentru inventii este punctul lor comun, asa ca proaspetii soti se apuca sa experimenteze. In sfarsit, ideile lui Hedwig incepeau sa se materializeze. In decembrie 1940 cei doi deja depuneau cerere pentru brevet de inventie. In august 1942 ei obtin brevetul 2.292.387 “Sistem de comunicari secrete" Inventia, clasata “Top secret" pana in anii 80, permitea manipularea frecventelor radio in baza asa numitului “salt in frecventa" si a fost folosita in cel de-al doilea razboi mondial pentru a evita detectarea ori manipularea torpilelor de catre adversari. La inceputul anilor 80, fiind desecretizat dosarul, inventia a inceput sa fie folosita si in scopuri civile, ea stand la baza tuturor sistemelor de telecomunicatii de azi, bazate pe “saltul in frecventa" – telefonia modbla, sistemul Wi-Fi, Bluetooth, etc.
Hedy Lamarr a murit in 2000, lasand in urma ei o filmografie impresionanta, alaturi de actori ca Spencer Tracy, Clark Gable sau Jimmy Stewart, precum si un sir nu mai putin impresionant de inventii. Doar lupta frumoasei Hedy cu nazistii, ce a dus la aparitia telefoniei mobile de azi, cat valoreaza! Concluzie: nu e un lucru tocmai intelept sa provoci o femeie frumoasa si desteapta!


: Data de 9 noiembrie, ziua de nastere a actritei Hedy Lamarr este declarata in USA Ziua Inventatorului.
sursa: http://www.hedylamarr.com/


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.