Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jeanne Moreau
1.388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jeanne Cooper - Istoria unei actrite
1.312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Def Leppard - Despre topul Hot 100 Billboard
961 vizite - 0 comentarii
adaugat de husein
 
  Laura Branigan
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reka Nagy
4.402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gene Kelly
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 30 Sex Simboluri Hollywoodiene din toate timpurile
1.734 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Beren Saat
1.439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beren Saat - Vedeta serialelor turcesti
2.042 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul ABBA Stockholm
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Jeanne Moreau - Una din "100 Sexiest Stars"

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.08.2013  Adauga la favorite 1.357 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nascuta in Paris in 1928, Moreau este fiica dansatoarei profesionaliste Katherine Buckley si a restauratorului francez Anatole-Desire Moreau. Tatal a fost catolic iar mama protestanta ce a trecut la religia sotului dupa casatorie. Actrita a studiat la Conservatorul din Paris devenind o "voce" de succes care a cantat alaturi de Frank Sinatra pe celebra scena Carnegie Hall si a scos albume ce s-au bucurat de un real succes in intreaga lume.

In 1947 ea isi face debutul in teatru in Avignon Festival, si aproape imediat primeste sa interpreteze roluri principale , care se bucura de aprecierea publicului in Comedia Franceza. Dupa 1951, ea isi face aparitia si pe pelicula dar succesul si notorietatea publica apare odata cu aparitia ei in rolul Florence Carala din Ascensor spre esafod " Elevator to the Gallows "/1958 regizat de celebrul Luis Malle, dupa romanul politist al scriitorului Noel Calef. Multumita acestui film ea incepe sa lucreze cu regizori magnifici in filme de neuitat in care acestia si-au pus amprenta pe interpretarile ei.

A fost " malle-iana"si plina de sex-apeal in "Amants, Les", "bunueliana" in "Jurnalul unei cameriste - Diary of a Chambermaid", "wellesiana" in " Falstaff ", ea a devenit odata cu drama lui Truffaut "Quatre cents coups, Les" cunoscuta si apelata in lumea intreaga sub denumirea de Mademoiselle Jeanne Moreau, mai presus de idee de star si chiar anti star... si filmele in care a fost distribuita au fost multe si de foarte buna calitate.

Inteligenta, deosebit de talentata atat in comedie cat si in drama ea s-a impus in cinematografie prin calitatea exceptionala, aproape magistrala a interpretarilor sale.

A cunoscut iubirea, avand cateva aventuri romantice cu cineasti celebri ca regizorul Louis Malle, actorul Lee Marvin, faimosul designer Pierre Cardin sau actorul grec Thodoros Roubanis, a fost casatorita de trei ori cu: cu actorul, scenaristul si regizorul nominalizat la Oscar pentru scenariul "Nuit americaine, La"(1974), Jean-Louis Richard (1949-1951) cu care a avut si singurul ei copil, actorul si regizorul Jerome, acidentat grav intr-un accident rutier in 1960. In 1966 se casatoreste cu Teodoro Rubanis de care divorteaza, iar intre anii 1977 - 1979 cu detinatorul Oscarului pentru (Best Director)" The French Connection": William Friedkin.

Jeanne moreau este care a fost aleasa in 1995 de Empire magazine ca fiind una din "100 Sexiest Stars" din istoria filmului, prima femeie admisa in 2001 in "Academie des Beaux-Arts of Paris", considerata de Orson Welles "the greatest actress in the world", prietena cu figuri legendare ale filmului si literaturii franceze ca: Jean Cocteau, Jean Genet, Anais Nin sau Marguerite Duras, de doua ori presedinta a juriului de la Cannes Film Festival (in 1975 and 1995), doctor onorific al University of Lancaster, premiata de "British Film Institute" pentru contributia adusa in cultura.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.