Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Andrei Plesu - parabola ZEN
1.136 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Pilda Semanatorului
1.840 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Andrei Plesu - Parabolele lui Iisus.Adevarul ca poveste
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Patimile si invierea Lui Hristos
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
  Parabola fiului ratacitor
1.820 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 2
1.509 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manuscrisul lui Arhimede,descifrat dupa 2200 de ani 2/3
1.450 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Pilda samariteanului milostiv
1.950 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Bunele maniere la masa
678 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre Buna Vestire
1.537 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Alchimistul lui Paulo Coelho / O parabola... mai veche

 
 
 
 
 
Adaugat de livia 22.08.2013  Adauga la favorite 1.666 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Viata si peripetiile lui Santiago,un tanar oier.Acesta isi cunostea foarte mult oile si de asemnea era foarte atasat de ele.

La un moment dat, a avut acelasi vis in doua nopti la rand: visase ca va descoperi o comoara, ascunsa langa piramidele din desert.Curios, a vizitat o tiganca, cu scopul de a afla mai multe lucruri despre visul sau , caci se spunea ca acea tiganca stia sa talmaceasca visele.Dar baba i-a spus doar ce baiatul stia deja,dar nu inainte de a-si lua plata:i-a spus flacaului ca ii va talmaci visul daca ii va da a zecea parte din comoara daca o va gasi.In alta zi , cand Santiago statea cu oile sale si citea , a observat un batran care statea langa el.Acesta era un rege , pe nume Melchisedec.Batranul rege i-a spus baiatului mai multe lucruri personale, ba chiar stia de visul sau. El l-a sfatuit pe baiat sa plece in cautarea comorii, de fapt sa-si urmeze legenda personala. I-a mai spus ca atunci cand omul vrea cu adevarat sa faca un lucru, tot universul il ajuta. Batranul i-a dat lui Santiago doua doua cristaluri care, spunea el , il vor ajuta atunci cand va avea necazuri. Hotarat baiatul a vandut oile pe care le avea si a plecat spre piramide. Mai intai a ajuns intr-un oras port . Acolo era singur si nu stia limba . La un bar a intalnit un om care s-a dat drept un prieten dar care pana la urma s-a dovedit a fi un hot care i-a furat toti banii.

Pana la urma s-a angajat la un magazine de cristaluri. S-a imprietenit cu proprietarul si l-a ajutat pe acesta in afacerea sa.Dupa un an , dupa ce si-a economisit destui bani, a plecat in cautarea comorii, cu o caravana in desert. Au mers drum lung si ,deoarece era vreme de razboi intre anumite clanuri din acele tinuturi , caravana s-a oprit la oaza din drumul acestora ,care era un teren neutru. Acolo baiatul o cunoaste pe Fatima, de care. El este nehotarat, nu stie ce sa faca: sa isi continue legenda personala sau sa ramana in oaza und ear fi putut trai linistit alaturi de Fatima.

Intr-o seara , pleaca din cort si isi gaseste un loc tocmai bun pentru a medita. Stand rezemat de niste pietre, vede doi ereti pe cer si are o vedenie : mai multi razboinici intra in oaza si devasteaza tot. Atunci merge repede si informeaza conduce-

rea oazei de visul sau . Peste cateva zile mai multi razboinici intra in oaza si incep sa distruga corturile , dar apoi realizeaza ca de fapt , toate corturile erau goale si li se intinsese o cursa. In acea zi toti soldatii inamici au fost omorati.

Tot intr-o seara in care Santiago a plecat din oaza ca sa mediteze, s-a intalnit cu un strain care l-a intrebat cine l-a invatat sa citeasca zborul eretilor. Era alchimistul din acele locuri , unul cu foarte mare experienta, despre care auzise de la prietenul sau din caravana , englezul. Alchimistul il lua cu el si cei doi s-au imprietenit.Santiago invata multe lucruri importante despre viata , iar dupa cateva zile cei doi pleaca spre Egipt , unde se aflau piramidele. Infrunta mai multe pericole , dar in cele din urma ajung in Egipt , la o manastire. De acum , Santia-




go este nevoit sa-si continue drumul spre pirmide, singur. Dupa mult timp de cautari , Santiago gaseste locul unde crede ca v gasi comoara . Este jefuit de cativa talhari ajungand la capatul puterilor. Dar el se intoarce in Spania , si gaseste comoara ingropata chiar in curtea casei sale.

Alchimistul, scrisa in 1988, este cea mai cunoscuta carte a lui Paulo Coelho fiind cea de-a doua carte publicata. In mai 1993, HarperCollins a publicat circa 50.000 de exemplare ale cartii Alchimistul, acesta fiind un record de vanzare a unei carti braziliene in Statele Unite, fiind prima carte cu un numar de vanzari asa de mare. La lansarea acestei cartii, directorul firmei HarperCollins a spus: A fost ca si cum te-ai trezi dimineata sa vezi rasaritul in timp ce toti ceilalti dormeau, asteptand pana cand toti ceilalti se trezesc sa vada si ei acelasi lucru. Paulo a fost coplesit de succesul de care s-a bucurat cartea. Acesta este un moment foarte special pentru mine a spus el. Editorul sau a tinut sa incheie: Sper ca aceasta publicatie sa ramana la fel de incitanta in timp si sa aiba succesul pe care l-a avut povestea Latino-americanul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.