Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Evita Peron * Ieri prostituata, astazi sfanta
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comunitatea Crestina Menonita
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zone interzise - Cele mai grele locuri din lume
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce a fost condamnat Galileo la inchisoare pe viata?
51 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aragazul.
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Superstitii in noaptea de Sfantul Andrei
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acasa
252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suprasolicitare de adrenalina | Airshow | Episodul 2
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul beduin din Petra
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cea mai valoroasa ciuperca - Zbarciogul /
122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Evita Peron

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.08.2013  Adauga la favorite 769 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Se trage dintr-o familie saraca, la o varsta inca frageda, ea a devenit stea de cabaret. Viata sa s-a schimbat cand soarta i l-a scos in cale pe Juan Peron. Din 1943 cand indeplinea functia de ministru al muncii in guvernul juntei militare, Peron intentiona sa introduca o revolutie “de sus in jos" a sistemului, pentru a imbunatatii soarta taranilor si a muncitorilor. Elita aflata la putere a incercat sa impiedice acest lucru, iar in anul 1945 Juan Peron a fost arestat. Atunci, Eva Duarte a mobilizat grupurile de muncitori si de soldati loiali lui Peron.

Prin urmare, acesta a fost pus in libertate numai dupa 14 zile. Suporterilor sai, adunati in Plaza de Mayo, le-a promis sa devina presedinte al Argentinei. In 1946 , a castigat alegerile pezidentiale. Dar inainte de aceasta s-a casatorit cu Eva Duarte, numita Evita, in aplauzele multimii. In anii care au urmat, Evita a fost foarte activa politic: in sala sa de audiente primea cetatenii si se ocupa de problemele lor mici si mari. Desi fusese ales in mod democratic, Juan Peron a condus ca un dictator. Datorita sprijinului sotiei, el a castigat si alegerile din 1951 . La 21 Septembrie 1951 dupa multe analize medicale medicii confirma ca Eva Peron sufera de cancer uterin ani. Doi doctori renumiti, americanul George Peck si argentinianul Ricardo Finocheto efectueaza operatia. Cu toate acestea boala si-a continuat evolutia. Apare in public pentru ultima oara la 4 Iunie 1952, cand sotul ei, Juan Pero depune juramantul pentru al doilea mandat. Moare la 26 Iulie 1952. Trupul ei este imbalmasat de catre doctorul Pedro Ara. Din motive politice trupul Evei Peron este transportat sub nume fals, Maria Maggi de Magistris, si depus intr-un cimitir din Milano, unde va sta timp de 15 ani. Este deshumata in 1973 si readusa in tara. Va fi ingropata in cimitirul Recoleta


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.