Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Paris-Arcul de Triumf
780 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucuresti 2014 filmare aeriana spectaculoasa HD
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  La Defense -Paris
906 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stefan Sileanu
835 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kabbalah - Arta de a trai -
556 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucurestenii merita sa cunoasca istoria orasului lor!
701 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Taranului Roman
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre aurul, istoria si spiritualitatea geto-dacilor
485 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dacii - Un mister istoric!
690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alexandru Vlahuta
829 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Arcul de Triumf Bucuresti - mic istoric

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.08.2013  Adauga la favorite 929 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arcul de Triumf este un monument situat in partea de nord a Bucurestiului, in sectorul 1, la intersectia soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu si Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935-1936. El comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial.

Arcul de Triumf are 27 m inaltime, cu o singura deschidere si este de forma paralelipipedica[1]. Machetele au fost executate de artisti plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Ruschita, pe langa sculptorii autohtoni, s-a apelat si la un numar de zece sculptori din Italia.

Impreuna cu Catedrala Incoronarii de la Alba Iulia, cu Mausoleul de la Marasesti, cu Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman, Mausoleul din Parcul Carol si cu Mormantul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, Arcul de Triumf se numara printre monumentele care comemoreaza participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial de partea Aliatilor, la finalul caruia aproape toate teritoriile locuite de romani s-au gasit pentru prima data reunite la un loc. Arcul de Triumf nu este primul monument de acest gen ridicat in capitala Romaniei, el fiind precedat de cateva constructii provizorii cu semnificatii asemanatoare, care au marcat, succesiv, victoria Romaniei in razboiul de independenta (1878), jubileul celor 40 ani de domnie ai regelui Carol I (1906) si revenirea familiei regale romane din exilul de la Iasi (1918).

Astazi, Arcul de Triumf reprezinta unul din simbolurile binecunoscute ale capitalei Romaniei. Cu toate acestea, primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu a declarat ca Primaria nu detine actul de proprietate pentru Arcul de Triumf, astfel ca, teoretic, E in stare sa vina unul sa imi spuna ca acolo a fost casa lui ma-sa si sa revendice proprietatea.

Arcul de Triumf adaposteste un mic muzeu, care poate fi vizitat doar cu anumite ocazii specialeVizitatorii pot vedea patru expozitii: Marele Razboi al Reintregirii Neamului (fotografie si film), Heraldica Marilor Familii Boieresti (efigii din bronz, fotografii), Arcul de Triumf in Imagini (fotografii, machete), Marea Unire de la 1918 ( unde se gasesc si coroanele si sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii) si pot urca pe terasa superioara


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.