Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bob Dylan Australian Tour 2011
1.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Bob Dylan - The Greatest Artists of All Time
1.233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Interviu cu Iggy Pop - I'm Bored' / 1979
1.836 vizite - 1 comentarii
adaugat de orlando
 
  Interviu cu Jean Constantin si Puiu Calinescu
1.595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Steaua
 
  Shane Macgowan - Anti - Interviu 2010
1.792 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Bob Dylan - Biogafie / Partea 1
1.289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Interviu cu The Real McKenzies / "Imperiul PUNK" / 2009
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  David Bowie - Interviu 1973 HD
1.391 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  Interviu cu Sergiu Celibidache - 1978
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Marianne Faithfull - Interviu 1978
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Bob Dylan - Interviu 1994 / Partea 5/5

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2013  Adauga la favorite 1.151 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inainte de acest mare succes (si de discul in direct ) puternica casa de discuri CBS ii ofera lui Dylan cel mai mare contract “milionar “ din istoria muzicii si pana in prezent. Dylan accepta si se reintoarce la CBS, dar in schimb casa de discuri accepta conditiile drastice impuse de cantaret .

In plina inspiratie artistica si ajutat din nou de masinaria publicistica a lui CBS, Dylan scoate in 1974 pe piata Blood on the Tracks, care va forma al doilea “vinil" din a doua trilogie de aur a lui Dylan. Contine multe melodii inspirate din criza casniciei sale cu Sara. Intre cantecele acestui disc sunt : "Tangled Up in Blue", "Simple Twist of Fate", "Idiot Wind" si "Shelter from the Storm". Reuseste sa fie numarul 1 in SUA . Aclamat de critica, este considerat o alta opera de maestro in discografia sa si este considerat ca unul din cele mai bune discuri ale acelei perioade .

In 1975 apare Desire, in care apare si melodia "Hurricane" ( in apararea unui boxer , Huracan Carter, acuzat de omicid ), Sara (dedicat sotiei sale ), "Oh, sister" (referindu-se la Joan Baez), si indepartata si misterioasa "One more cup of coffee", si "Romance in Durango" (unde Dylan canta pentru prima oara in castellano). Desire a reusit sa fie nr 1 aproape imediat de la lansare in majoritatea topurilor din lume. Discul a ramas 5 saptamani in top , numarul 1 in SUA . Din nou , Dylan este in varful piramidei muzicale. Cu Desire, se completeaza a doua trilogie de aur ,realizandu-se vanzari de milioane in toate tarile lumii .

Aceste cantece noi vor fi structura noului turneu american numit Rolling Thunder Revue, pentru ca Dylan reuneste vechi prieteni ca : Roger McGuinn (ex Byrds), Joan Baez, Mick Ronson, Scarlet Rivera si Joni Mitchell.

Acest turneu nu se focaliza numai pe cantecele propriu-zise , ci Dylan s-a preocupat si de scenariu , de camere , de microfoane. Astfel a inregistrat viata reala si povestea pentru a realiza filmul Renaldo si Clara, un documentar de 4 ore care insa a rezultat un esec comercial .

Intre 1976 si 1978 Dylan este invitat de onoare in filmul lui Martin Scorsese , The Last Waltz , film-concert facut in onoarea retragerii prietenilor sai de la The Band. Concertul este organizat in miticul Winterland din San Francisco in fata la 5000 persoane . Dylan canta “perle “ din repertoriul sau , ca "Baby Let Me Follow You Down", "I Don't Believe You" si "Forever Young". Momentul apoteotic este acela cand toti invitatii si gazdele se reunesc pe scena: The Band, Neil Young, Dr. John, Neil Diamond, Eric Clapton, Ringo Starr, Ron Wood, Paul Butterfield, Ronnie Hawkins, Joni Mitchell si Van Morrison canta impreuna "I Shall Be Released" de Dylan.

Al doilea mare moment al lui 1978 pentru Dylan este o promisiune de un nou turneu mondial cu muzicieni invitati . In acest concert isi promova albumul sau in lucru Street Legal. Acest album contine melodii de exceptie ca "Changing of the Guards", "Senor" si "Is your love in vain?". O noua perioada incepea in viata artistica si personala a lui Bob Dylan. De data asta este vorba de o transformare religioasa a cantautorului., evreu prin nastere , acum gaseste noi motive de credinta in crestinism. Aceasta schimbare va da la iveala o serie de discuri intense ,dificil de inteles imediat.

Cand termina seria de concerte , Dylan lanseaza un nou album dublu ce a fost inregistrat in direct in Japonia : Live at Budokan (1978). Pentru el o serie de impresari japonezi ii ofera lui Dylan un cec in alb pentru a realiza un turneu in Japonia , lucru inedit in istoria muzicii .

Trei ani de munca intensa in studio pentru a produce alte discuri care vor forma “ scheletul “noului Dylan crestinul : Slow Train Coming (1979), Saved (1980) si Shot of Love1981), discuri cu elemente de gospel. In Slow Train Coming cere lui Mark Knopfler, si celor de la Dire Straits, sa colaboreze cu el ,fiind fascinaat de modul de a canta al chitaristului scotian . Slow Train Coming reuseste din nou sa urce pe primele locuri in topurile americane si europene . De remarcat este melodia "Gotta Serve Somebody", pentru care a obtinut un Grammy. Discul Saved se afla intre operele cele mai dramatice si dense ale lui Dylan si dezvaluie o fata complet necunoscuta a cantaretului .
Shot of Love il dezvaluie pe cantautor si se confeseaza cu ajutorul special al lui Ron Wood si Ringo Starr in melodia "Heart of Mine".

In 1982 este inclus in Songwriters Hall of Fame .
Dupa epoca crestina , Dylan se intoarce la o viziune mai laica a cantecelor si incepe un lung drum cu albumul Infidels, care contine exceptionala "Jokerman" si o explicita aparare a statului Israel in "Neighborhood bully".

In 1984 apare albumul Real Live, un concert in direct imprimat in Italia, cu noi aranjamente ale vechilor succese ca : "Highway 61 revisited", "Maggie's Farm", "Masters of War" si "Tombstone Blues", in acest disc apare si Carlos Santana.

Compromisul social al muzicii anglo-saxone isi gaseste maxima exprimare in "We Are the World", la a carei imprimare participa si Dylan. Pe 13.07.1985 , Dylan participa ca stea de prima marime la Festivalul pro-Etiopia Live Aid. Acompaniat la chitara de Keith Richards si Ron Wood de la Rolling Stones, Dylan canta in J.F. Kennedy Stadium din Philadelphia "Blowin' in the Wind".

Trebuie spus ca un comentariu al lui Dylan in acest concert asupra problemelor economice ale agricultorilor din SUA provoaca o reactie imprevizibila care se transforma intr-un concert : Farm Aid pentru a ajuta financiar pe acesti muncitori .
De asemeni in 1985, se reintoarce in studio pentru a imprima albumul Empire Burlesque si realizeaza de asemenea un videoclip in Japonia pentru cantecul "Tight Connection to My Heart", sub regia lui Paul Schrader.

Pentru a celebra cei 25 de ani de activitate discografica, CBS publica un album quintuplu Biograph, care include cantece care dau o viziune de ansamblu asupra cantautorului . Urmatorul sau album apare sub denumirea de Knocked Out Loaded.

Apare in 1986 si contine teme scrise in colaborare cu actorul si scriitorul Sam Shepard si cu Tom Petty, cu ultimul , va face Dylan un turneu prin Australia si SUA , inregistrat in video Hard to Handle . Cu acelasi Petty si formatia sa , The Heartbreakers, Dylan canta "Band of the Hand" pentru filmul cu acelasi titlu , regizat de Paul Michael Glaser.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.