Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Primul Razboi - Blocada maritima a flotei germane / 2/2
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sopwith Strutter-Primul Razboi mondial
1.735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Primul razboi mondial - luptele de la Cosna
1.974 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  Norvegia dupa epoca Vikingilor
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria agentului britanic Zigzag - Eddie Chapman 4/4
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de anda
 
  Istoria agentului britanic Zigzag - Eddie Chapman 3/4
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de anda
 
  Primul Razboi Mondial intre 1914-1918
2.545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Otto von Bismarck
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verdictul istoriei - Generalul Patton (UK 2013) / 60 min
589 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Primul Raboi Mondial - Un razboi necesar /Documentar BBC
1.684 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Primul Razboi - Blocada maritima a flotei germane / 1/2

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.07.2013  Adauga la favorite 835 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Evenimentele anului 1917 au fost decisive pentru hotararea sortii razboiului, cu toate ca efectele lornu au fost simtite pe deplin decat in 1918. Blocada maritima a Germaniei organizata de fortele Antantei a inceput sa aiba un efect puternic asupra moralului si productivitatii germane.

Ca rezultat, in februarie 1917, liderii militari germani au reusit sa-l convinga pe Cancelarul Theobald von Bethmann-Hollweg sa declare razboiul submarin total, cu scopul de stopa alimentarea fortelor britanice. Submarinele germane au reusit sa scufunde 500.000 de tone pe luna, din februarie pana in iulie.

Totusi, dupa iulie, noul sistem britanic de convoaie s-a dovedit extrem de eficient in a neutraliza pericolul prezentat de submarine. Marea Britanie nu mai era in pericol de infometare.

Victoria germana decisiva in Batalia de la Caporetto a determinat Antanta sa decida la reuniunea de la Versailles, 1 decembrie 1917, formarea unui Consiliu Suprem Aliat pentru a coordona planurile si actiunile comune. Anterior, armatele Frantei si ale Imperiului Britanic operau sub conduceri diferite.

In decembrie, Puterile Centrale au semnat un armistitiu cu Rusia, permitand, astfel, mutarea fortelor de pe Frontul de Est pe cel de Vest. In mod ironic, transferurile de forte germane ar fi putut sa fie mai mari daca achizitiile lor teritoriale ar fi fost mai mici. Cu sosirea intaririlor germane si a soldatilor americani pe Frontul de Vest, rezultatul final al razboiului urma sa fie hotarat pe acest front. Puterile Centrale stiau ca nu puteau sa castige un razboi indelungat, deoarece numarul soldatilor americani crestea continuu, insa ele contau pe o ofensiva rapida si decisiva, utilizand intaririle lor si tactici noi pentru infanterie. Actiunile Aliatilor si ale Puterilor Centrale au fost accelerate si de pericolul identificat de catre Ivan Bloch in 1899, care afirmase ca un razboi industrial indelungat ameninta integritatea sistemului social si putea sa provoace revolutii prin toata Europa. Ambele parti doreau o victorie hotaratoare si rapida pe Frontul de Vest, deoarece se temeau de consecintele prelungirii conflictului


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.