Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai vechi fotografii din lume
1.473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Muzeul Prado
1.505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CEA MAI SCUMPA PROPRIETATE DIN LUME
1.057 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  Jucatorii de carti’ - Paul Cezanne
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inelul cu diamant Pink Star
925 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mikhail Baryshnikov
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diamantul Wittelsbach-Graff
1.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Steaua roz
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diamantul Hope
447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tate Modern galerie- Londra
36 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Isadora Duncan - Cea mai mare dansatoare din Lume (1966)

 
 
 
 
 
Adaugat de piata 16.07.2013  Adauga la favorite 1.498 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (2 voturi )
Nota IMDB: 7.7
   
 
Isadora Duncan, the Biggest Dancer in the World (1966)BBC

Nota IMDB:7,7

Regizor: Ken Russell
Scenaristi: Ken Russell, Sewell Stokes


Cu: Vivian Pickles, Peter Bowles,
Alexei Jawdokimov


Isadora Duncan (n. 27 mai 1877, San Francisco, d. 14 septembrie 1927, Nisa) a fost o dansatoare americana, creatoare a unui stil expresiv in arta dansului, inspirat din dansul antic grecesc, care a influentat coreografia moderna a secolului al XX-lea.


S-a nascut la San Francisco intr-o ambianta familiara modesta, cu numele ei adevarat de Dora Angela Duncan. In timpul adolescentei, s-a deplasat impreuna cu unii din membrii familiei la Chicago sau New York, aparand ca balerina in diverse spectacole, fara vreun succes deosebit.

Cariera sa profesionala incepe in 1896 cu ajutorul producentului Augustin Daly, care o convinge sa inceapa un turneu in Europa. Ajunsa la Londra, in fata unui public cultivat si instarit, obtine un succes enorm, ceea ce i-a permis sa-si continue turneul pe scenele teatrelor din Viena, Budapesta si Berlin.

In 1904 deschide o scoala de dans la Grunwald in Germania, propagand astfel noul sau stil de dans, in care interpreta coreografic muzica de Beethoven sau alti compozitori clasici. Urmara alte doua scoli la Paris (1914) si Moscova (1921). Un turneu in Statele Unite in anul 1908 este mai curand un fiasco, publicul american neacceptand dansul pe o muzica ce nu fusese creata anume pentru balet. In viata privata, alaturi de succesele profesionale, duce o existenta dezordonata si este lovita de evenimente tragice.

Doi copii, o fiica dintr-o legatura cu scenaristul Edward Gordon Craig si un fiu dintr-o aventura cu industriasul Paris Singer, celebrul producator de masini de cusut, mor intr-un accident de circulatie in 1913 la Paris, precipitandu-se cu un automobil in Sena.


La sfarsitul unei perioade de depresie psihica, regaseste energia necesara pentru a se ocupa intens de elevii sai, dintre care a adoptat sase, deveniti oarecum inlocuitorii propriilor sai copii disparuti.


In 1922 se casatoreste cu poetul rus Serghei Esenin, de care se separa dupa un an, neputand suporta excesele alcoolice si violentele acestuia. Viata sa a luat un sfarsit tragic in 1927 la Nisa, murind strangulata de un sal lung ce-l purta in jurul gatului, prins de roata automobilului descoperit.


Stilul de dans al Isadorei Duncan era caracterizat de miscari libere, curgatoare, incarcate emotional, oglindind fascinatia idealurilor antice cu privire la corpul omenesc in mijlocul elementelor naturii. In mod obisnuit aparea imbracata intr-o tunica scurta cu bratele, gambele si picioarele goale, cu parul fluturand in aer, dand impresia unui dans improvizat. Stilul sau coreografic a fost preluat si dezvoltat de maestri ai baletului ca Mihail Fokin, Ted Shawn si de dansatoarea Ruth Saint Denis.


Distributie:

Vivian Pickles ...
Isadora Duncan
Peter Bowles Peter Bowles ...
Paris Singer
Alexei Jawdokimov Alexei Jawdokimov ...
Sergei Yessenin
Murray Melvin ...
Reporter
Jeanne Le Bars ...
Wilma
Alita Naughton ...
Journalist
Sandor Eles ...
Bugatti


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.