Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Edith Piaf biografie partea a-IV-a
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edith Piaf biografie partea I
1.192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edith Piaf partea a II-a
1.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea III
326 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Itzhak Hanit - Touch - 23.02.2012 /III
1.543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea II
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucas Cranach Cel Batran
490 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imperiul ochiului: magia iluziei: partea 1
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua Faberge Partea 1
2.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea I
325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Edith Piaf biografie partea a-III-a

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.07.2013  Adauga la favorite 1.287 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In anul 1950, se intoarce la New York pentru o serie de concerte. Este insotita de un actor si cantaret american de origine ruso-poloneza, stabilit de curand in Franta, Eddie Constantine, noul sau amant, si de un secretar particular, Charles Aznavour, viitorul chansonier, cu care se pare ca nu a intretinut relatii amoroase.

Din nou in Paris, in 1951, Edith Piaf apare in comedia muzicala "La p'tite Lili", alaturi de Eddie Constantine si Robert Lamoureux. Piesa are un oarecare succes, dar Edith, nerefacuta dupa moartea lui Marcel Cerdan, devine dependenta de medicamente somnifere si stupefiante. Obtine totusi succese artistice cu noi melodii, ca "Jezebel", scrisa de Aznavour, sau "Je t'ai dans la peau", compusa de Gilbert Becaud pe un text de Jacques Pills. La 29 iulie 1952, Edith se casatoreste cu Jacques Pills, cu care se stabileste intr-un apartament pe bulevardul Lannes din Paris, apartament pe care artista il va pastra pana la sfarsitul vietii.

In 1953, urmeaza o cura de dezintoxicare de morfina. Urmeaza o serie de turnee in New York, Mexico City, Rio de Janeiro, Paris. Edith Piaf este o stea internationala, dar viata sa privata este o succesiune de esecuri. In 1956 divorteaza de Jacques Pills. Noul sau amant este cantaretul de origine greaca Georges Moustaki, pe care il lanseaza pe scenele Parisului. In 1958 sufera un grav accident de automobil, in urma caruia ramane cu dureri, care o vor face din nou dependenta de medicamente analgetice puternice. Impreuna cu Moustaki, creeaza melodia "Milord", unul din marile sale succese.
In 1958 publica lucrarea " Au bal de la chance " la Editura Jeheber din Paris, in care evoca intamplari din viata sa din perioada 1935 - 1958. Cartea a fost tradusa in limba romana, in 1966, sub numele " In cautarea norocului " si apare in Editura Muzicala a Uniunii Compozitorilor din R.S. Romania( traducere din limba franceza Constanta Stanulescu ). Conform acestei lucrari, prima piesa de teatru in care apare este " Le Bel Indifferent" care, conform declaratiei ei, a fost scrisa special pentru ea, de Jean Cocteau. Piesa " La P'tite Lili" a reprezentat deci a doua ei aparitie intr-un spectacol de teatru. De asemenea apare si intr-un film " Les Amants de demain " in regia lui Marcel Blistene, producator Pierre Brasseur. Conform declaratiilor aparute in cartea amintita mai sus, intalnirile care au impresionat-o in mod deosebit au fost cele avute cu Charlie Chaplin si pricipesa Elisabeta ( actuala regina ).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.