Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Audrey Hepburn - Biografie
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
  Audrey Hepburn - Biografie
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
  Audrey Hepburn - Cea mai frumoasa femeie a secolului 20
1.639 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Audrey Hepburn:- BBC 2005
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
  Gregory Peck (1916-2003)
1.049 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Irene Papas - biografie
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cary Grant
1.405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Katharine Hepburn - cea mai mare actrita de film ?
1.072 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Meryl Streep
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Spencer Tracy
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Audrey Hepburn - Biografie

 
 
 
 
 
Adaugat de hannah 24.06.2013  Adauga la favorite 1.052 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Audrey Hepburn - Biografie


Audrey Hepburn a fost o actrita britanica extrem de apreciata pentru prestatiile actoricesti deosebite, talentul si frumusetea sa. A fost si va ramane una dintre cele mai frumoase actrite ale tuturor timpurilor, impunandu-si stilul definitoriu in moda si in cinematografie si devenind un fashion icon incontestabil. Silueta sa delicata, extrem de feminina, ca o silfida a redefinit notiunile de eleganta si rafinament.

Hubert de Givenchy, inspirat de alura supla a actritei, a creat celebra "little black dress" din Micul dejun la Tiffany, ce s-a vandut ulterior in cadrul unei licitatii cu peste 400 000 de lire sterline. A fost inclusa in clasamentul celor mai bine imbracate vedete internationale si pozitionata pe treapta a treia a celor mai mari legende feminine ale marelui ecran.

Cariera

Dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Audrey Hepburn s-a mutat impreuna cu mama sa la Amsterdam, in Olanda, unde a luat lectii de balet. Prima sa aparitie intr-un film a avut loc in 1948, in Dutch in Seven Lessons. In acelasi an, se muta la Londra pentru a studia baletul insa, din cauza remarcei profesorului ei cu privire la cei 1,69 m ai sai care o impiedica sa devina prima balerina, s-a reorientat catre actorie.

A jucat pe scena teatrului in musical-urile High Buttons Shoes, Sauce Tartare si Sauce Piquante, insa vocea sa delicata a avut nevoie de antrenament special. Au urmat roluri minore in pelicule precum One Wilde Oat, Laughter in Paradise, Young Wives' Tale sau The Lavander Hill Mob. In 1952 a venit si primul rol important, in The Secret People, portretizand o balerina celebra. In acelasi an, a fost distinsa cu Theater World Award pentru rolul din piesa de teatru Gigi, pusa in scena pe Broadway.

Popularitatea lui Audrey Hepburn a inceput sa creasca treptat. A aparut in Roman Hollyday alaturi de Gregory Peck, prestatie ce i-a adus, in mod neasteptat, un premiu Oscar, un trofeu BAFTA si un Glob de Aur. In 1954, joaca in Sabrina impreuna cu Humphrey Bogart si William Holden, rol pentru care a fost nominalizata la premiile Academiei Americane de Film si, in acelasi timp, a fost onorata cu un trofeu BAFTA pentru Cea mai buna actrita.

Au urmat aparitii in piesa Ondine, pentru care a fost rasplatita cu un premiu Tony, peliculele Razboi si Pace, Funny Face alaturi de Fred Astaire, Love in the Afternoon, The Nun's Story, Green Mansion si The Unforgiven.



Poate cel mai cunoscut film al lui Audrey Hepburn este Micul dejun la Tiffany, inspirat de nuvela omonima a lui Truman Capote. Actrita a fost din nou nominalizata la Oscar la categoria Cea mai buna actrita. Personajul interpretat, Holly Golightly, a devenit emblematic pentru cinematografia americana si a fost chiar considerat rolul sau definitoriu. Audrey Hepburn a declarat ca a fost cel mai greu rol pentru ea, intrucat este o fire introvertita iar interpretarea unui personaj extrovertit a fost cel mai dificil lucru pe care l-a facut. De asemenea, emblematica a devenit si rochia neagra purtata de Audrey, creatie a lui Hubert de Givenchy.

Filmografia sa a mai inclus The Children's Hour, Charade, Paris When It Sizzles, My Fair Lady, Hpw to Steal a Million alaturi de Peter O'Toole, Two for the Road, Wait Until Dark, Bloodline si They All Laughed, ultima pelicula in care Audrey Hepburn a jucat. Dupa finalizarea rolului din They All Laughed, Hepburn a avut o aparitie cameo in Always, in regia lui Steven Spielberg.

Viata personala

Audrey Kathleen Ruston s-a nascut pe 4 mai 1929 in Belgia, la Ixelles. Copilaria sa si-a petrecut-o in Belgia, Marea Britanie si Olanda. Tatal ei a fost de origine britanica cu parinti austrieci, in vreme ce mama sa, baroneasa Ella van Heemstra, a fost o aristocrata olandeza.

Datorita background-ului sau multinational, Audrey Hepburn vorbea fluent olandeza, engleza, spaniola, italiana si franceza. Inca de la varsta de cinci ani, Hepburn s-a aratat incantata de practicarea baletului. Din 1939 pana in 1945, a studiat la Arhem Conservatory din Olanda. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, din cauza lipsurilor la toate nivelurile, a suferit de malnutritie, anemie severa si boli respiratorii.

Cu toate acestea, a devenit o balerina foarte buna insa, in urma afirmatiilor antrenorului de balet, conform carora a fi fost prea inalta pentru a excela, a renuntat la dans si s-a reorientat catre actorie.

In 1952, Audrey Hepburn s-a logodit cu James Hanson. Desi totul a fost pregatit pentru ca nunta dintre cei doi sa aiba loc, Hepburn s-a razgandit, considerand ca mariajul nu va functiona din cauza solicitarilor pe care le au joburile lor de actori. Din 1954 pana in 1968, a fost casatorita cu Mel Ferrer, pe care l-a cunoscut la o petrecere a lui Gregory Peck. Au avut impreuna un fiu, Sean Hepburn Ferrer.



Din 1969 pana in 1982, a fost din nou casatorita, de aceasta data cu Andrea Dotti, cu care a avut un fiu, Luca Dotti, nascut pe 8 februarie 1969. Dupa divortul de Dotti, Audrey Hepburn a avut o relatie cu actorul Robert Wolders. Pe 20 ianuarie 1993, in urma metastazelor cancerului abdominal de care suferea, Audrey Hepburn a incetat din viata la Tolochenaz, in Elvetia


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.