Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Elisabeta a II-a
1.454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Maria a Romaniei
1.359 vizite - 0 comentarii
adaugat de escortgu
 
  Regina Victoria si Printul Albert / Partea 1/2
2.834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incoronarea Regine- Elisabeta II a Marii Britanii/ 1953
1.545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Victoria a Marii Britanii
1.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceausescu si Regina - Vizita la Londra din 1978
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edward al VII-lea al Marii Britanii „Unchiul Europei" 2
771 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Edward al VII-lea al Marii Britanii „Unchiul Europei" 1
713 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Regina Maria a Romaniei
2.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Tineretea Reginei Victoria a Marii Britanii / BBC 2007
1.455 vizite - 0 comentarii
adaugat de dida
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Regina Victoria a Marii Britanii Partea a IV-a

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.06.2013  Adauga la favorite 811 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe plan international, Victoria a avut un interes deosebit in imbunatatirea relatiilor dintre Franta si Marea Britanie. Ea a facut si a gazduit mai multe vizite intre familia regala britanica si Casa de Orleans, care erau inrudite prin casatorii ale Coburgilor. In 1843 si 1845, ea si Albert au ramas cu regele Ludovic-Filip I, la chateau d'Eu in Normandia; ea a fost primul monarh britanic sau englez care a vizitat un monarh francez de la intalnirea dintre Henric al VIII-lea al Angliei si Francisc I al Frantei din 1520.[Cand Ludovic-Filip a facut o calatorie de reciprocitate, in 1844, el a devenit primul rege francez care a vizitat un suveran britanic.Ludovic-Filip a fost demis in revolutiile de la 1848 si a fugit in exil in Anglia.

Prima vizita a Victoriei in Irlanda in 1849 a fost un succes public dar nu a avut nici un impact de durata sau efect asupra cresterii nationalismului irlandez.





Prim-Ministrul Russell, desi Whig, nu a fost favorizat de catre regina. Ea a considerat ca ofensator in special pe ministrul de externe, Lordul Palmerston, care de multe ori a actionat fara consultarea Cabinetului, a Prim-Ministrului, sau a Reginei. Victoria s-a plans lui Russell ca Palmerston a trimis expedieri oficiale liderilor straini fara stirea ei, dar Palmerston a ramas in functie si a continuat sa actioneze din proprie initiativa, in ciuda admonestarilor ei repetate. In decembrie 1851 Palmerston a fost indepartat dupa ce a anuntat aprobarea guvernului britanic a loviturii de stat din Franta initiata de Napoleon al III-lea, fara sa se consulte cu Primul Ministru.[59] In anul urmator, presedintele Bonaparte a fost declarat imparatul Napoleon al III-lea, timp in care administratia lui Russell a fost inlocuita cu guvernul minoritar de scurta durata condus de Lordul Derby.

In anul 1851 printul a contribuit financiar la organizarea renumitei Expozitii Regale, in timpul careia englezii au putut sa vada pentru prima oara Palatul de Cristal.


La 2 martie 1882, Roderick Maclean, un poet nemultumit si aparent jignit de faptul ca Victoria a refuzat sa accepte un adin poeziile sale, a tras asupra reginei cand transportul ei a parasit statia Windsor. Doi elevi de la Colegiul Eton l-au lovit cu umbrelele lor pana cand au fost indepartati de un politist. Victoria a fost revoltata cand a fost gasit nevinovat pe motiv de nebunie insa a fost incantata de expresia loialitatii dupa atac declarand "merita sa fii impuscat - pentru a vedea cat de mult esti iubit."

La 17 martie 1883, a cazut pe scari la Windsor; nu s-a recuperat niciodata complet si a ramas cu reumatism. Brown a murit la 10 zile dupa accidentul ei si spre consternarea secretarului ei particular, Sir Henry Ponsonby, Victoria a inceput sa lucreze la o biografie elogioasa a lui Brown. Ponsonby si Randall Davidson, care au vazut proiectul de la inceput, au sfatuit-o pe Victoria sa nu-l publice pe motiv ca ar alimenta zvonurile despre o poveste de dragoste. Manuscrisul a fost distrus.La inceputul anului 1884, Victoria a publicat More Leaves from a Journal of a Life in the Highlands, o continuare a cartii ei pe care a dedicat-o "insotitorului ei personal devotat si credincios prieten John Brown".

La o zi dupa comemorarea primului an al mortii lui Brown, Victoria a fost informata printr-o telegrama ca fiul ei cel mic, Leopold, a murit la Cannes. El a fost "cel mai drag dintre dragii mei fii", s-a plans ea. Luna urmatoare, cel mai mic copil al Victoriei, Beatrice, l-a intalnit si s-a indragostit de Printul Henric de Battenberg la nunta nepoatei Victoria, Printesa Victoria de Hesse, cu fratele lui Henric, Printul Louis de Battenberg. Beatrice si Henric au planuit sa se casatoreasca insa Victoria s-a opus la inceput, dorind s-o pastreze pe Beatrice acasa, drept insotitoarea ei. Dupa un an, consimte asupra casatoriei cu conditia ca printul Henric sa renunte la angajamentele sale germane si sa traiasca permanent cu Beatrice si regina





Ziar care anunta decesul reginei Victoria
In 1887, Imperiul Britanic a celebrat Jubileul de Aur al Victoriei. Victoria a marcat cei 50 de ani de domnie cu un banchet la care au fost invitati 50 de regi si printi. Fiica cea mare a reginei a devenit imparateasa consort a Germaniei in 1888 dar in mai putin de un an a devenit vaduva si nepotul Victoriei, Wilhelm, a devenit imparatul Wilhelm al II-lea al Germaniei. Sub Wilhelm, sperantele Victoriei si ale lui Albert de a liberaliza Germania nu s-au implinit; el credea in autocratie.

La 23 septembrie 1896, Victoria si-a depasit bunicul George al III-lea ca monarhul britanic cu cea mai lunga domnie din istorie. Regina a solicitat ca orice celebrare speciala sa fie amanata pana in 1897, care coincidea cu Jubileul de Diamant. Prim-ministri din toate tinuturile dominioanelor au fost invitati si procesiunea Jubieului de Diamant a reginei din Londra a inclus trupe din toate colturile imperiului. Celebrarea a fost marcata de mari revarsari de afectiune pentru regina septuagenara.[106]

In vacante, Victoria vizita cu regularitate Europa. In 1889, in timpul unei vizite la Biarritz, ea a devenit primul monarh britanic in functie care a pus piciorul in Spania.[107] In aprilie 1900 razboiul burilor era atat de nepopular in Europa continentala incat calatoria ei anuala in Franta parea inoportuna. In schimb, regina a mers in Irlanda pentru prima data dupa 1861, in parte sa recunoasca contributia regimentelor de irlandezi la razboiul din Africa de Sud.[108] In iulie, al doilea fiu al ei, Alfred ("Affie") (tatal reginei Maria a Romaniei), a murit; "Oh, Dumnezeu! Dragul meu Affie s-a dus si el! ", a scris in jurnalul ei. "Este un an oribil, nimic in afara de tristete & orori de un fel sau altul."[109]

Dupa un obicei pe care l-a mentinut pe toata durata vaduviei sale, Victoria a petrecut Craciunul din 1900, la Casa Osborne din Isle of Wight. Reumatismul a facut-o sa schioapete iar vederea ii era umbrita de cataracta.[110] La inceputul lunii ianuarie s-a simtit "rau si slabita" iar la mijlocul lunii era "somnoroasa...ametita, [si] confuza". A murit marti 22 ianuarie 1901 la ora sase dupa amiaza la varsta de 81 de ani.[111] Fiul si succesorul ei, regele Eduard al VII-lea si nepotul ei, imparatul Wilhelm al II-lea al Germaniei au stat langa patul ei de moarte.[112] A fost inmormantata intr-o rochie alba si cu verigheta pe deget.[113] Funerariile au avut loc sambata 2 februarie la capela St George a Castelului Windsor.

Victoria este monarhul britanic cu cea mai lunga domnie din istorie; a domnit 63 de ani, 7 luni si 2 zile. afost ultimul monarh al Casei de Hanovra. Fiul si mostenitorul ei a apartinut Casei de Saxa-Coburg si Gotha, Casa tatalui lui.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.