Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  H. G. Wells-a prezis viitorul in mod straniu
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ida Bell Wells-Barnett Cruciada pentru drepturile omului
370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  George Bacovia
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spadasinul (SUA 1948 ) Aventuri 80 min
17 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9/11 prin ochii lui George W. Bush
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  George GEORGESCU
821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui George Muller, ocrotitorul orfanilor
1.054 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romani care au schimbat lumea: George Emil Palade
646 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Constitutia SUA, adnotata de George Washington
920 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  David Herbert Richards Lawrence
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Herbert George Wells

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.06.2013  Adauga la favorite 931 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Herbert George Wells (n. 21 septembrie 1866 - d. 13 august 1946), cunoscut mai bine sub numele de H. G. Wells, a fost un scriitor englez celebru pentru cartile sale de fictiune precum Masina timpului, Razboiul lumilor, Omul invizibil, Primii oameni in luna si Insula Doctorului Moreau.


A mai publicat nuvele contemporane, istorie si comentarii sociale. A fost un socialist declarat si un pacifist, operele sale mai tarzii devenind tot mai politice si didactice. Atat Wells, cat si Jules Verne sunt recunoscuti ca „parintii genului stiintifico-fantastic".
In 1891 Wells s-a casatorit cu verisoara sa, Isabel Mary Wells, dar a parasit-o in 1894 pentru o studenta de-a lui, Amy Catherine Robbins, cu care s-a casatorit in 1895. A avut 2 fii, George Philip (cunoscut ca "Gip") in 1901 si Frank Richard in 1903.

In timpul casatoriei sale cu Amy, Wells a avut numeroase aventuri, incluzand-o pe americanca activista a controlului nasterii, Margaret Sanger, si novelista Elizabeth von Arnim. In 1909 a avut o fiica, Anna-Jane, cu scriitoarea Amber Reeves, ai carei parinti, William si Maud Pember Reeves i-a cunoscut prin Fabian Society. In 1914 a avut un fiu, Anthony West, cu nuvelista Rebecca West. Desi Amy a cunoscut unele din aventurile sotului sau, a ramas casatorita cu Wells pana la moartea ei, in 1927. Wells a avut relatii si cu Odette Keun si Moura Budberg.



Ca o metoda de a se exprima, Wells tindea sa schiteze foarte mult. Un loc comun pentru acesta activitate era jurnalul lui si acoperea o varietate de teme, de la politica la comentarii cu privire la contemporanii sai literari si interesele sale romantice. In timpul casatoriei sale cu Amy Catherine, pe care a poreclit-o Jane, a schitat numeroase picturi, multe dintre ele fiind comentarii despre casatoria lor. Wells si-a numit schitele „picshuas". Acestea au fost teme de studiu pentru studentii sai multi ani la rand.
Wells si-a petrecut ultimii ani dandu-si frau liber frustarilor sale. Dat fiind ca si-a devotat ultimii ani pentru cauze care erau respinse de contemporani, reputatia sa literara a decazut.

Wells suferea de diabet si in 1934 a intemeiat ceea ce azi este cunoscut ca Diabetes UK. A murit din cauze necunoscute la 13 august 1946, in casa sa din Regent Park Londra. Unele surse precizeaza ca sursa mortii a constituit-o diabetul sau cancerul la ficat. O placa comemorativa a fost instalata la casa sa din Regent Park.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.