Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce a vazut cu adevarat James Webb la inceputul timpului?
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarile Americii, James Audubon
1.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea de basm care s-a incheiat tragic
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kerr James Britain's Got Talent 2019
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitanul James Cook
99 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea intunecata a megabisericilor
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geniul lui Mozart (BBC 2004) / Partea 2
1.076 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Procesele vrajitoare ale Marii Britanii:Vendetta regelui
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  James Clavell autorul romanului Shogun
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  City Palace, Udaipur
1.139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

James Joyce

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.06.2013  Adauga la favorite 901 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
James Augustine Aloysius Joyce a fost primul copil al lui John Stanislaus Joyce si Mary Jane Murray, s-a nascut in Dublin la 2 februarie 1882. In conformitate cu dorinta parintilor, Joyce ar trebui sa fie un preot, el a invatat la mai multe scoli iezuite si a fost inscris la University College Dublin, unde a studiat filosofia si limbile straine. Joyce devreme a rupt cu Biserica Romano-Catolica. Sub pretextul de a studia medicina in 1902 s-a mutat la Paris. Acolo fost influntat de literatura simbolista, dar curand, din motive economice, in 1903 din nou a revenit la Dublin. La intoarcerea sa, a lucrat ca profesor particular. La data de 16 iunie 1904 a intalnit-o prima oara pe Nora Barnacle, viitoarea sa sotie, iar dupa o scurta perioada de timp a plecat din Irlanda pentru totdeauna. Ulterior ziua va fi comemorata ca "Bloomsday". Joyce si Nora Barnacle au avut doi copii, George (1905-1976) si Lucia (1907-1982). Familia a trait in Pola, Trieste, Zurich, Paris si Londra; Joyce isi castiga viata, schimbind mai multe locuri de munca, inclusiv in calitate de jurnalist si profesor de limbi la scoala Berlitz.

La scurt timp inainte de primul razboi mondial, Joyce si sotia lui s-au mutat la Zurich, unde a inceput sa lucreze la romanul "Portret al artistului in tinerete", si, mai tarziu, la primele capitole din «Ulise». Calatorind prin Europa, Joyce a scris poezii, unele dintre care au fost publicate in antologii imagiste. De asemenea, el a continuat sa lucreze la «Ulise», un roman, care a vazut lumina nu in Irlanda (unde a fost publicat abia in 1933) ci in Franta. Acesta este cel mai cunoscut roman de Joyce, scris pe 600 de pagini, relatind o zi (16 iunie 1904)din viata unui evreu, Leopold Bloom, care locuia in Dublin. In ciuda faptului ca «Ulise» a fost scris in strainatate, Dublin putea fi reconstruit dupa romanul sau in cazul in care este distrus, dupa cum sustinea insusi Joyce.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.