Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bucataria chinezeasca
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turcia - Paradisul gurmanzilor
1.444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China aventura culinara episodul 3
1.472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete din bucataria regala din Anglia
673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China aventura culinara episodul 4
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria bucatarii franceze
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucataria italiana
1.907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paul Bocus
1.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Revolutia in bucatarie
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucataria turceasca
1.596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Bucataria bulgareasca

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.06.2013  Adauga la favorite 939 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bucataria bulgara este reprezentativa pentru sudul Europei, iar cultura slava si-a pus amprenta si pe preparatele bulgaresti. Diversitatea este cuvantul care defineste cel mai bine aceasta bucatarie: fructe, legume, ierburi aromate, super calde sau reci, produse de patiserie sau dulciuri cu creme aromate. Bogate in legume, branza si sunca, salatele bulgaresti sunt vedetele meniurilor traditionale.

Cele mai populare mancaruri sunt: shkembe chorba (ciorba de burta), tarator (supa rece din iaurt), baritsa (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si condimente: piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka (musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt), kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene (branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).

Bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale: majoritatea este adoptata de la popoarele vecine: baclava, crema caramel, gogosi cu diverse umpluturi, placinte cu fructe sau creme de vanilie si ciocolata.

Rakia este una dintre bauturile preferate ale bulgarilor. Asemanatoare la gust cu bourbon-ul, rakia este bautura care nu lipseste de pe masa. Boza este o bautura dulce, cu foarte putin alcool. Preferata de domnisoare pentru gustul delicat, boza este perfecta in zilele calduroase. Vinul bulgaresc este cunoscut in toata lumea pentru savoarea sa deosebita.

Daca nu vreti sa parasiti plaja la pranz, va recomandam sa serviti masa intr-unul din restaurantele de pe plaja. Mancarea traditionala, preturile mici si privelistea placuta garanteaza un pranz reusit.

In apropiere de hotelul Admiral se afla un restaurant traditional bulgaresc, Old Oak. Preturile sunt acceptabile, mancarea este delicioasa, iar portiile imense.

Alte restaurante unde veti putea servi o masa foarte buna sunt: Happy Bar & Grill, Chiflika (meniu traditional si program folcloric), Old Lighthouse (meniu international), Neptun (specialitati de peste si fructe de mare), Gerana (meniuri internationale si vegetariene), Old House (meniu bulgaresc traditional).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.