Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Maine Coon
1.403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici vorbitoare
308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici si pisici
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Am uitat sa cumpar mancare pentru pisici!
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici impotriva comenzii!
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jocuri cu pisici periculoase!
225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici nebune!
775 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici expresive
2.668 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Happy Valentine's Day cu pisici
2.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici fac tot ce vor
1.939 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animale Funny
 

 

Rasa de pisici Tiffany(Chantilly)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.06.2013  Adauga la favorite 3.459 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ca infatisare, am putea spune ca pisicile din rasa Tiffany sunt oarecum banale, comune, desi ele au si cateva aspecte special-conturate, ce le definesc ca intreg. Pornind de la faptul ca pisica birmaneza este cea care i-a dat culoarea, aceasta fiind galbena si forma ochilor, aceasta fiind ovala, de marime medie, pisica Tiffany difera intr-o oarecare masura, ea avand parul mediu, putem zice chiar semilung, la baza gatului, blana sa formeaza un mic guler, iar la atingere, aceeasi blana ce provine din cea a birmanezei, este la atingere fina, supla, dand senzatia de angora. Aparent, pisicile din rasa Tiffanny exista doar pe culoarea ciocolatiu-inchis, deci prin urmare, intr-o singura varianta, culoare ce este distribuita in mod egal pe intreg corpul felinei. Deci practic, daca va imaginati o birmaneza, incercati sa-i eliminati petele de la extremitati, care creeaza diferente de nuante si astfel obtinem pisica Tiffany, care are acea nuanta uniforma si parul putin mai lung. Desi in Franta, in Cartea Oficiala a Originii Felinelor, specialistii care au impus standardele, accepta toate culorile birmanezei.

Aspecte generale si particulare

Ca orice pisica, si cea din rasa Tiffany poate da dovada de multa blandete, devotament fata de stapan, inteligenta in diverse activitati si dragoste neconditionata fata de stapanii sai. Personalitatea unei pisici din rasa Tiffany nu implica activitatea excesiva, ele fiind totodata lipsite de docilitate. Blana felinei, fiind de marime medie, nu va presupune o atentie deosebita din partea stapanilor sai, precum alte pisici cu parul lung precum persanele care ar trebui periate zilnic. Aceasta pisica poate fi lasata in propria grija (sa se spele) si periata saptamanal de stapani, pentru a aduna firele de par moarte din blanita sa, pentru a evita eventualele neplaceri de a vedea ghemotoace de blana prin casa. Singura deficienta a pisicii Tiffany este aceea ca urechile sale sunt predispuse la infectii, motiv pentru care va necesita o atentie fina, care implica curatare si ingrijire.

Blanita sa matasoasa si moale ii acopera tot corpul de marime medie. La inceputurile aparitiei sale, pisica Tiffany avea doar o culoare ciocolatie, pe o nuanta inchisa, dar din moment ce a fost incrucisata cu alte rase, au aparut si alte variante ale acestei feline si astfel avem: pisici tiffany pe alb, pe negru, pisici tiffany pe albastru sau liliachiu si chiar pe cafeniu. Pisicile originale Tiffany ce au culoarea ciocolatiu inchis, nu au aceasta culoare uniforma pe intregul corp, ele au si nuante ale acesteia, mai deschise pe extremitati, partea inferioara, pe gat si pe urechi. In acele zone culoarea ciocolatie este mai vizibila, fiind nu tocmai proeminenta in comparatie cu restul corpului. Culoarea ochilor pisicilor Tiffany poate fi aurie sau galben inchis si chiar variante de culori situate intre acestea, precum si combinatii.

Pisica din aceasta rasa mai poarta si denumirea de Chantilly sau Tiffany/Chantilly, putand fi gasita in ambele variante sau Chantilly/Tiffany deci trebuie stiut ca se vorbeste despre aceeasi rasa in toate cazurile. Denumirea de baza a acestei rase – Tiffany, provine de la teatrul anilor 1920, caracterizat prin eleganta, un teatru faimos al acelei vremi, felina reprezentandu-l cu precizie. In ziua de azi denumirea de Tiffany este asociata cu obiecte fine, elegante, matasoase, feminine, cum este si lenjeria intima pentru femei sau seturile de bijuterii scumpe. Cu timpul, crescatorii acestei rase au inceput sa ii schimbe denumirea in Chantilly pentru a nu provoca o oarecare confuzie cu alte rase ce contin cuvantul Tiffany in numele lor.

Pisicile din rasa Tiffany nu sunt foarte active, dar printre putinele sale hobby-uri se numara acompanierea stapanului sau de care se ataseaza foarte repede si ii ofera afectiune. Exista si o rasa ce se numeste Tiffanie, inrudita cu Tiffany, perfect diferite insa, aceasta dintai avand parul lung, singurul lor lucru comun fiind stramosul si anume birmaneza. In cazul in care lasati o pisica din rasa Tiffany prea mult timp singura in casa, nu trebuie sa va faceti griji pentru ea, daca are ce-i trebuie – mancare, apa si culcus, doar ca trebuie sa realizati ca dupa aceasta singuratate ea va avea nevoie de mangaierile si iubirea stapanului sau.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.