Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Apa
992 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Disparand fara urma | Asia sub acoperire
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padis - Apuseni
525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumina olandeza
620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fratii nostri din Alpi
875 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  OMUL GRAVETIAN-Marturii de acum 20.000 de ani
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fidel Castro
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Galamsey - Pentru un pumn de aur
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Londra - Anglia / O plimbare cu autobuzul
1.161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Gambia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.05.2013  Adauga la favorite 913 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Gambia esto o tara in vestul Africii. Capitala este Banjul.
Teritoriul statului se intinde pe cca. 300 km de-a lungul fluviului Gambia. Relieful este format dintr-o campie joasa (30-50 m) si lata de cca. 35-40 km. Tarmul atlantic este usor crestat.
Reteaua hidrografica a statului Gambia este extrem de bogata. Cel mai important curs este fluviul Gambia, care se varsa in Oceanul Atlantic printr-un estuar. Afluentii principali ai acestuia sunt Nianija Galon, Sandougou, Bao etc.
In regiunile rurale cresc numeroase flori, inclusiv cassia galbena si combretum stacojiu. Zona tropicala de arbusti are urmatoarele specii: bougainvillea, oleandru si numeroase specii de hibicus. Fauna este formata din numeroase specii de maimute.
Economia este bazata pe agricultura, industria prelucratoare a materiei prime vegetale, mestesuguri si pescuit. PIB-ul (1994) provine din urmatoarele sectoare: 28% din agricultura, 15% din industrie, 57% din servicii.
Principalul produs agricol al statului sunt arahidele (asigura 50% din venitul national). Se mai cultiva: mei, sorg, porumb, orez, bumbac, manioc, mici plantatii de cocotieri. De asemenea, populatia se ocupa si cu cresterea animalelor (bovine, ovine).
Gambia exporta arahide, nuci de cocos, ilmenit, ulei de palmier, peste, ceara si importa masini si utilaje industriale, mijloace de transport, combustibili, produse alimentare. Comertul extern se deruleaza cu state precum Franta, Regatul Unit, SUA, Germania s.a.
Lungimea totala a cailor rutiere este de 24.000 km.
Gambia este un amestec de triburi care traiesc impreuna in armonie. Grupul majoritar este Mandinka, urmat de Fula, Wolof, Jula (n.b. din care se trage actualul presedinte) si alte triburi mai reduse ca numar. Fiecare trib are limba proprie, dar limba oficiala este limba engleza. Poporul gambian este in mod special prietenos si primitor. Muzica, sportul si placerea au un rol important in viata gambianului. Religia principala este islamul (90%). Islamul este combinat cu obiceiurile si traditiile locale. O mare parte din populatie este puternic religioasa. Fanatismul si fundamentalismul sunt concepte necunoscute in Gambia. Moscheele rasar peste tot in sate si orase si se diferentiaza de asezamintele locale de bambus, chirpici si frunze prin culoarea verde. Cea mai mare moschee se afla in capitala Banjul si se numeste Moscheea cea Mare. Poligamia este un concept normal. Islamul permite ca un barbat sa aiba maximum 4 femei/sotii, ceea ce are ca rezultat un sistem complicat al relatiilor familiale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.