Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  In memoriam -Larry Hagman
1.802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Cornel Todea
1.959 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Irina Petrescu-In memoriam
2.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  salturi - va sfatuim sa nu incercati !
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
04:36
  arta
1.455 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Gaseste avocatul potrivit
1.503 vizite - 0 comentarii
adaugat de licitatiijuridice
 
  Bucharest International Air Show 2012
1.625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Nu mai vrem coride..vrem nudism
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de seara
 
  Pe plaja numai fete (Parfum si Arome) - Costinesti 2011
2.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Rihanna - Cea mai Sexy femeie din lume ! Esquire Magazin
1.229 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> News, reporter
 

 

Georges Moustaki-In memoriam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.05.2013  Adauga la favorite 1.867 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
cantaretul francez de origine greaca Georges Moustaki, autorul unor piese celebre interpretate de Edith Piaf, Yves Montand si Pia Colombo, precum "Milord" si "Le Meteque", a murit azi 23-05 , dimineata la varsta de 79 de ani, informeaza AFP.

Yossef (Joseph) Moustacchi s-a nascut la Alexandria ca fiu al lui Nissim Moustacchi si al sotiei sale, Sara, evrei sefarzi greco-italieni din insula Corfu,care se stabilisera in Egipt. Familia sa avea radacini in Asia Mica, in insulele Zakinthos si Korfu si la Ioannina. Parintii sai au deschis o librarie la Alexandria, care, la vremea respectiva, era un oras cosmopolit, unde traiau, in afara majoritatii arabe, insemnate si comunitati de greci, italieni, evrei si diverse alte neamuri si confesiuni. In casa parinteasca Moustaki a vorbit italiana, afara jucand cu copiii din vecinatate folosea araba, iar la scoala unde fusese inscris , limba de predare era franceza.

In anul 1951 Moustaki a ajuns la Paris si si-a schimbat numele in Georges, din admiratie pentru Georges Brassens. Influentat de Brassens, Moustaki a inceput sa scrie si sa compuna cantece, cateva din ele pentru Henri Salvador.

In 1958 Moustaki a intalnit pentru intaia oara pe renumita cantareata Edith Piaf, aflata atunci, la 43 ani, la culmea carierei ei muzicale. Intre Piaf si tanarul Moustaki de 24 ani s-a infiripat un roman, iar un cantec ale carui versuri le-a scris, „Milord", a devenit unul din cele mai vestite slagare ale solistei. Cei doi au fost raniti la un moment dat intr-un accident de circulatie, traumatism care a daunat mult sanatatii fragile a lui Edith Piaf, care avea sa moara 5 ani mai tarziu. Cariera lui Moustaki ca solist vocal a luat aripi in anul 1966, cand primul sau album, "Le Meteque", s-a bucurat de un succes imediat. In anii ce au urmat Moustaki a continuat o activitate deosebit de prodigioasa, inregistrand zeci de discuri, din care multe s-au bucurat de succes. Pe deasupra a scris si publicat cateva carti si a scris muzica la mai multe filme.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.