Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  La Strada (Italia 1954) cu Anthony Quinn / Drama 103 min
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  "Casanova" de Federico Fellini | Entomologie |
1.410 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  "Casanova" de Federico Fellini | Femeia gigant |
1.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  "Casanova" de Federico Fellini | Saltimbancii
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Attila (Italia1954) cu Anthony Quinn,Sophia Loren 79 min
2.908 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Strada pustie (SUA 1955) Drama cu Anthony Quinn 81 min
1.683 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Seminole (SUA 1953) Western cu Anthony Quinn 122 min
2.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Strada Goala (SUA 1955) cu Anthony Quinn / 81 minute
1.955 vizite - 0 comentarii
adaugat de klio
 
  Dragoste de o viata(SUA 1994)Drama 95 min
2.338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu exista dragoste mai mare (SUA 2009) Subtit RO 109 min
2.666 vizite - 0 comentarii
adaugat de anda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

La Strada (1954) Federico Fellini /Anthony Quinn 109 min

 
 
 
 
 
Adaugat de lavinia 06.05.2013  Adauga la favorite 1.620 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 8.1
   
 
La Strada (1954)

Nota IMDB: 8.1
***** Un premiu si o nominalizare Oscar, 2 nominalizari BAFTA, o nominalizare Venetia

Regia:Federico Fellini
Cu:Richard Basehart, Anthony Quinn,Giulietta Masina

Gen film:Drama


La Strada al lui Federico Fellini, unul dintre cele mai frumoase filme facute vreodata, este o pelicula care nu a fost difuzata niciodata dupa 1989 de vreun post TV romanesc, exceptand TVR Cultural, anul acesta.

De altfel, motivele de a vorbi despre opera lui Fellini nu prea au existat in ultimii ani, dupa excelentul ciclu difuzat de Pro TV la inceputuri, filmele sale fiind foarte rare la TV.

La Strada este practic filmul care l-a impus pe regizorul Fellini; pina atunci semnase doar comediile Seicul alb si I Vitelloni, deci, in 1954, Fellini se afla la inceputul unei lungi serii de filme magnifice si unice (caz rar, opera compusa aproape in totalitate din capodopere).

Pentru cele doua roluri principale, Zampano si Gelsomina, Fellini i-a ales pe celebrul actor american Anthony Quinn si pe propria sotie, Giulietta Masina, cea care i-a ramas devotata pana la sfirsitul vietii. Peste trei ani, Fellini o va folosi din nou pe Giulietta Masina, in alt film impresionant, Noptile Cabiriei, iar ulterior, in 1965, o va mai distribui in Giulietta si spiritele, de un impact mai scazut.

Nu exista cuvinte pentru a descrie felul in care joaca aceasta minune numita Giulietta Masina in cele doua filme, La Strada si Noptile Cabiriei.

Filmele trebuie doar vazute pentru a va simti coplesiti de puterea artei de cea mai inalta valoare.

In ceea ce priveste La Strada, nu va lasati derutati de incadrarea filmului ca opera a curentului neorealist. Filmul este in primul rind un film de Fellini, nu are nicio legatura cu dogmele teoretice si cu ideologia acestei miscari culturale italiene si, desi se refera la doua fiinte "umilite si obidite", are in plus o poezie si o frumusete care lipsesc celorlalte opere neorealiste (cu exceptia catorva filme ale lui De Sica).

Pe Fellini nu-l intereseaza existenta dificila a muncitorimii italiene imediat postbelice, nu are de altfel nici un angajament ideologic, ci doar sa spuna o poveste despre sentimente si despre neintelegerea dintre doua fiinte umane.

Sensibila si naiva Gelsomina il iubeste de fapt pe asprul Zampano, circar ambulant caruia i-a fost vanduta drept asistenta de catre familia ei saraca, dar acesta nu isi va depasi niciodata comportamentul brutal, pentru a face pasul necesar apropierii de fiinta care-l urmeaza precum un animal credincios.

Este o poveste universala, care va sensibiliza oricind pe (aproape) oricine, nu se incadreaza in limitele stramte in care au lucrat majoritatea regizorilor italieni din acea vreme (de altfel Visconti si Antonioni abandoneaza imediat corabia care lua apa a filmului social, recte politic, pentru a-si gasi fiecare vocea proprie atit de inconfundabila, chiar si De Sica si Rossellini se indeparteaza de linia stricta a curentului).

Pe de alta parte, in La Strada Fellini este deja Fellini, anumite secvente poetice si halucinatorii configurand stilul sau unic, care se va numi in istoria culturii drept "fellinian".


Distributie:


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.