Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Regele Arthur - Legenda medievala
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arthur Miller
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Merlin: Influenta mentorului magic al regelui Arthur
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arthur Golden si Memorile unei Geishe
1.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Guinevere si femeile din legenda regelui ARTHUR
404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Matematica magica
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele Arthur
1.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata problematica a clasei muncitoare eduardiene
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mihai Eminescu-Biografie
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Condamnat la moarte (SUA 1962) Drama 85 min
284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Arthur Schopenhauer

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.04.2013  Adauga la favorite 887 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arthur Schopenhauer s-a nascut in 1788 la Danzig (astazi Gdansk/Polonia), fiu al unui comerciant, care il destinase si pe fiul sau negustoriei. Impreuna cu tatal, face numeroase calatorii prin Europa. Dupa moartea acestuia in 1809, incepe mai intai studiul medicinei la Universitatea din Gottingen, la care renunta pentru a se dedica studiului filozofiei. In 1811 pleaca la Berlin, unde audiaza cursurile lui Friedrich Schleiermacher si ale lui Johann Gottlieb Fichte. Se transfera la Jena si, in 1813, obtine titlul de Doctor in Filozofie cu dizertatia "Cu privire la radacina cvadrupla a principiului ratiunii suficiente" (Uber die vierfache Wurzel des Satzes vom zureichenden Grunde). In acelasi an intalneste la Weimar pe Goethe, cu care discuta teoria acestuia asupra culorilor. In lucrarea aparuta dupa aceea, "Despre vedere si culori" (Uber das Sehen und die Farben, 1816), expune propria sa conceptie in acest domeniu, in contradictie cu opiniile lui Goethe.

In 1819, primeste insarcinarea de a tine cursuri la Universitatea din Berlin, unde preda si Hegel, care era in acel timp figura dominanta a filozofiei germane, acum criticat vehement de Schopenhauer. Opera principala a lui Schopenhauer, "Lumea ca vointa si reprezentare" (Die Welt als Wille und Vorstellung, 1819) apare in acelasi an. Preda ca docent la Universitatea din Berlin pana in anul 1831, cand, din cauza unei epidemii de holera, a carei victima a fost Hegel, se refugiaza la Frankfurt am Main, unde va trai retras pana la sfarsitul vietii ca filozof liber. Aici incepe studiul filozofiei budiste si hinduiste precum si al misticilor crestinismului primitiv, fiind influentat in special de Meister Eckhart si Jakob Bohme. In acest timp ii apar lucrarile "Vointa in natura" (Uber den Willen in der Natur, 1836), "Cele doua probleme de baza ale eticii" (Die beiden Grundprobleme der Ethik, 1841), aforismele grupate in Parerga und Paralipomena (1851).

Schopenhauer moare in Frankfurt la 21 septembrie 1860.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.