Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Capitanul James Cook
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capitanul James Cook: cel mai mare navigator al lumii
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joseph Banks-Botanist
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce a vazut cu adevarat James Webb la inceputul timpului?
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filozofia culorilor
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Aitutaki, Pacificul de Sud
707 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aurora polara 2012 / Rusia, Murmansk
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Walter J. Matthow
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primii oameni din Noua Zeelanda
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarile Americii, James Audubon
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

James Cook

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.04.2013  Adauga la favorite 1.331 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
James Cook (n. 7 noiembrie 1728 - d. 14 februarie 1779) a fost un explorator, navigator si cartograf englez ce a ajuns la rangul de capitan in Marina Regala. Cook a realizat harti detaliate ale insulei Newfoundland inainte de a realiza trei expeditii in Oceanul Pacific, unde a realizat primul contact european cu coasta estica a Australiei si Insulele Hawaii, precum si prima circumnavigare a Noii Zeelande.

Cook s-a alaturat flotei comerciale britanice ca adolescent si s-a alaturat Marinei Regale in 1755. A luat parte la Razboiul de sapte ani si a explorat si cartografiat cea mai mare parte a intrarii in Raul Sfantul Laurentiu in timpul asediului orasului Quebec. Acest lucru a atras atentia Amiralitatii si Royal Society. Acest lucru a venit intr-un moment crucial atat al carierei lui Cook cat si al explorarilor maritime britanice, ceea ce a condus la sarcina de comandant al navei HMS Endeavour in 1766 in prima din cele trei expeditii in Pacific.

In cele calatorii Cook a navigat mii de kilometri in mari zone necartografiate ale Globului. A cartografiat teritorii din Noua Zeelanda pana in Hawaii in cel mai mare detaliu si la o scara ce nu a mai fost atinsa pana atunci. In timpul acestor calatorii de descoperire a explorat si numit teritorii si a cartografiat insule si zone de coasta pentru prima data pe hartile europene. A demonstrat calitati de marinar, aptitudini de explorator si cartograf, curaj fizic si capacitatea de a-si conduce oamenii in conditii vitrege.

Cook a fost ucis in Hawaii in timpul unei altercatii cu bastinasii in timpul celei de-a treia calatorii de explorare in Pacific in 1779. A lasat in urma o mostenire de cunostinte stiintifice si geografice ce au influentat succesorii sai inclusiv in secolul al XX-lea iar numeroase memoriale i-au fost dedicate in toata lumea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.