Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 2
803 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 1
715 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 3
710 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 8
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 4
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 7
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 5
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Romanovii - Istoria reala a dinastiei ruse (2013) Ep. 6
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Anastasia Romanov
1.697 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul dintre Tarii Rusiei - Nicolae si Alexandra
1.749 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Nicholae si Alexandra Romanov / Un destin tragic

 
 
 
 
 
Adaugat de sirena 17.03.2013  Adauga la favorite 2.052 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Nicholas si9 Alexandra Romanov

Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei sau Nikolai Alexandrovici Romanov (in rusa Hnkonan Anekcahapobnu Pomahob, n. 6 mai 1868 (S.N. 18 mai) - d. 17 iulie 1918) a fost ultimul imparat al Rusiei. A domnit din 1894 pana la abdicarea sa din 15 martie 1917 la sfarsitul revolutiei din februarie.

A fost asasinat impreuna cu intreaga sa familie de catre bolsevici la ordinul lui Lenin.

Canonizat drept sfant al bisericii ortodoxe ruse.


Revolutia si abdicarea

Inasprirea conditiilor de viata din spatele frontului si incapacitatea armatei de a mentine succesele militare temporare din iunie 1916 au dus la o serie de noi greve si tulburari in iarna care a urmat. La sfarsitul „Revolutiei din februarie" din 2 martie (stil vechi)/ 15 martie (stil nou) 1917 Nicolae al II-lea a fost fortat sa abdice in numele sau si al tareviciului, in favoarea fratelui lui, spunand: „Lasam mostenire succesiunea noastra fratelui nostru, Marele Duce Mihail Alexandrovici, si ii dam binecuvantarea noastra la urcarea pe tron."

Marele Duce Mihail a refuzat sa accepte tronul si a abdicat a doua zi, si astfel trei secole de istorie a dinastiei Romanov s-au incheiat.


Zvonuri despre supravietuitorii din familia imperiala

Secretul tinut asupra executiei si asupra ingroparii trupurilor a dus la zvonuri conform carora imparatul sau membri ai familiei lui ar fi fost inca in viata. Mai multi oameni au pretins ca l-au intalnit pe imparat in lagare de munca din Siberia prin deceniul al patrulea al secolului trecut. Aceste afirmatii nu au fost luate niciodata in serios, dar pana prin 1940, un numar de oameni au pretins in mod mai credibil ca ar fi fost copiii tarului. Cel mai cunoscut caz a fost cel al lui Anna Anderson, care a afirmat ca ar fi fost Marea Ducesa Anastasia si chiar a reusit sa convinga de acest fapt pe mai multi membri ai familiei Romanov aflati in exil. Este foarte posibil ca pana si ea sa fi crezut ca este Anastasia, dar testele ADN facute post-mortem au aratat ca acest lucru nu e adevarat.
Imediat dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice, trupurile Romanovilor au fost localizate, exhumate si identificate in mod oficial. Un raport secret al lui Iurovski, care a fost descoperit cam prin 1980, dar care nu a devenit public pana in 1992, a ajutat autoritatile sa localizeze trupurile. Testele ADN au fost modalitatile principale folosite la identificare. O proba de sange a Printului Philip, un descendent al Reginei Victoria si prin aceasta var cu Alexandra, a fost folosita pentru a identifica pe imparateasa si pe fiicele ei cu ajutorul genelor mitocondriale. O alta metoda de identificare a fost noua tehnica medico-legala de supraimpresionare a fotografiilor facute craniilor.


Sfintii Romanovi
Doua trupuri nu au fost gasite inca: acela al lui Alexei si al uneia dintre fiice — Tatiana, Maria sau Anastasia. In conformitate cu raportul lui Iurovski, trupurile lui Alexei si al uneia dintre fiice, identificata de el in mod gresit drept Alexandra, au fost arse langa locul de ingropare iar cenusa lor a fost amestecata si ingropata si ascunsa. Unele persoane din Rusia, in special clerici ai bisericii ortodoxe ruse, au sustinut ca trupurile nu sunt ale celor din familia imperiala, dar dupa indelungate tergiversari birocratice si politice, toate ramasitele pamantesti au fost inhumate in cadrul unei ceremonii impresionante in cripta familiei Romanov din Catedrala Sfintii Petru si Pavel in 1998, la a 80-a aniversare a executiei.


Viata lui Nicolae a fost dramatizata in filmul Nicolae si Alexandra.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.