Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Salata de ardei Kapia cu naut, reteta de post
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Platou traditional
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta vegetariana Wrap cu branza de capre pane
2.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata de creveti
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata de pui reteta, mere, nuci zmeura sos de otet
2.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata a la russe - reteta de post
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata de peste afumat
2.578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata Pico de Gallo
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta de salata thai
2.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salata de legume cu carne -Fazaa II-a reteta Dukan
3.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Reteta Tabouleh / Salata Libaneza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2013  Adauga la favorite 2.330 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tabouleh este o salata Libaneza foarte sanatoasa si foarte gustoasa ,si mai ales foarte usor de preparat.
pentru mai multe retete Marocane si Arabesti vizitati:



Bucataria libaneza este considerata una din cele mai sanatoase, mai sofisticate si mai rafinate in intrega lume. Constituie combinatia perfecta dintre arta culinara europeana si ingredientele Orientului Mijlociu. Radacinile bucatariei libaneze se trag din arta culinara franceza, araba si, in ultimul timp, thailandeza, japoneza si chineza, ceea ce o face sa se ridice la cele mai inalte standarde. Datorita pozitiei geografice, putem spune ca Libanul este o rascruce culinara si culturala. De ce? Deoarece se spune ca in aceasta zona a inceput civilizatia umana si tot aici au fost preparate si primele feluri de mancare. In ciuda faptului ca pana nu cu mult timp in urma popularitatea sa nu a atins noi culmi, bucataria libaneza este foarte veche, dateaza din perioadele pre-biblice.

O masa libaneza tipica
In primul rand, trebuie sa stim ca bucataria libaneza include multe ingrediente mediteraneene: fructe, legume, fructe de mare si fibre. Grasimea animala nu este agreata de libanezi, insa carnea se mananca foarte des, in special cea de pui. De asemenea, se consuma foarte mult usturoi si ulei de masline. Nu sunt multe ocaziile in care veti consuma un deliciu libanez care sa nu contina aceste doua ingrediente. De cele mai multe ori, mancarea este prajita, coapta sau rumenita in ulei de masline. In ceea ce priveste produsele din lapte, libanezii le folosesc foarte rar, in special cand vine vorba de deserturi. Trebuie sa stiti ca mancarea libaneza nu include foarte multe sosuri, insa sunt utilizate foarte multe condimente si ierburi aromate. Asemenea multor tari din Europa, in Liban se consuma paine la fiecare masa. In Orientul Mijlociu, painea este considerata o sursa de hrana esentiala, motiv pentru care i se mai spune si “esh" care inseamna viata.

In Liban, prima masa se numeste “mezze" si presupune salate, muraturi, tabouleh, produse de patiserie, fattoush sau alte gustari la care se adauga si paine de origine araba numita “khibbiz". In ceea ce priveste felul principal de mancare, acesta este alcatuit, de cele mai multe ori, din fripturi (carne de pui sau peste) si orez picant sau paine. Libanezii au o mancare nationala cunoscuta sub denumirea de “kibbeh" care este, de fapt, o pasta preparata din carne de miel si bulgur. In urma cu ceva timp, prepararea kibbeh-ului se facea prin zdrobirea carnii de miel intr-un mojar mare dupa care se adauga condimentele si bulgurul inmuiat in apa. Scriitorul englez George Lassalle a scris in cartea sa de bucate despre prepararea kibbeh-ului unde a precizat ca este “infricosatoare". Bineinteles ca odata cu trecerea timpului prepararea acestui fel de mancare nu mai este asa de “infricosatoare". In plus, se poate prepara in mai multe feluri: “kibbeh nayee" (crud), “klibbeh bil-saneeya" (copt) si “kibbeh rass" (prajit).

Din punct de vedere al deserturilor, bucataria libaneza are cu ce sa se laude: baklava, maamoul, sfouf si foarte multe fructe. Dupa incheierea desertului, de cele mai multe ori se serveste o cafea neagra, in stil turcesc (foarte tare). De asemenea, si ceaiul se consuma foarte des in Liban. In ultimul timp, este preferat in locul cafelei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.