Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nastetrea limbii italiene
16 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucataria chinezeasca
834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turcia - Paradisul gurmanzilor
1.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China aventura culinara episodul 3
1.468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete din bucataria regala din Anglia
659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China aventura culinara episodul 4
1.455 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucataria italieneasca
920 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Italia salbatica - Intoarcerea lupului in Italia
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria bucatarii franceze
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine a fost Mona Lisa?
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Bucataria italiana

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.03.2013  Adauga la favorite 1.903 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Italia este o destinatie de vis pentru oricine iubeste mancarea si bautura buna. Dar nu e nevoie sa calatoresti ca sa te delectezi cu deliciile italiene. Poti aduce Italia la tine acasa daca incerci retetele delicioase de paste sau pizza.

Totusi, nu uita ca acestea sunt cele mai cunoscute mancaruri din bucataria italiana, dar nu sunt singurele delicii pe care le propune aceasta tara. Daca vrei sa gusti cu adevarat din bunatatile italiene trebuie sa incerci si risotto, lasagna, minestrone si desigur salatele cu mozzarela.

Bucataria italiana este una din cele mai cunoscute din lume si a influentat cultura culinara a multor tari. La randul ei, a fost influentata de-a lungul istoriei de bucataria araba, greceasca, bizantina si etrusca. Retete italiene vechi de mii de ani au cunoscut modificari importante odata cu descoperirea continentului american, cand s-au adus in Europa cartoful, rosiile, porumbul si ardeiul gras.

Daca nu ai fost niciodata in Italia sau nu ai cunoscut-o indeajuns probabil ai impresia ca toti italienii mananca doar pizza si paste. Ei bine, bucataria italiana este foarte variata si bogata. In Milano se mananca mult risotto, in Bologna se mananca tortellini, iar in Napoli nu trece nicio zi fara pizza.

Retetele culinare preferate difera nu numai de la o regiune la alta, ci si de la un oras la altul. Fiecare zona are o anumita reteta de paste sau sos pentru paste, asa cum fiecare prefera un alt tip de branza sau un alt vin. Italia este probabil tara cu cea mai variata bucatarie pentru ca avut si o istorie plina.

Multe retete italiene contin branza de diverse tipuri – italienii stiu sa prepare sute de tipuri de branza diferite. Chiar si faimoasa mozzarela exista in mai multe varietati, toate la fel de gustoase. Mai putin cunoscute, dar nu mai putin utilizate in Italia sunt parmigiano-reggiano, ricotta, tirolese sau robiola.

In afara de branzeturi, bucataria italiana foloseste foarte mult maslinele, uleiul de masline, prosciutto – un tip de sunca italiana – rosiile uscate la soare, anghinarea, ciupercile porcini. Ca toate retetele mediteraneene si cele italiene sunt condimentate din belsug cu salvie, rozmarin, oregano, usturoi, busuioc, cimbru si alte verdeturi specifice zonei.

Totusi, pastele raman cel mai cunoscut ingredient din bucataria italiana. In functie de forma si dimensiune, italienii le numesc penne, spaghetti, fusili, rigatoni, farfale, gnocchi si multe altele. Daca sunt si umplute, atunci au cu totul alte nume, de pilda tortellini sau ravioli. Pastele sunt adesea servite cu sosuri italiene, facute dupa retete vechi. Cea mai simpla reteta de sos pentru paste este cea cu rosii, Insa exista multe alte sosuri delicioase, de la pesto pana la alfredo sau arrabiatta.

Fiecare masa italiana este neaparat urmata de o conversatie placuta in fata unele cafele cu specific italian, de pilda un espresso sau un cappuccino.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.