Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Israel Pamantul Sfant Al Celor Trei Mari Religii
1.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari romani: Regele Carol I
900 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari dezastre naturale
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari vase de croaziera din lume
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 10 CELE MAI INALTE CLADIRI DIN LUME
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Wulingyan, Hunan – China
988 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Rosie
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi subacvatice - In taramul pestelui „mergator
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Linguri comestibile
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele Universului
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Helen Hunt - Mari actori

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.03.2013  Adauga la favorite 662 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Helen Elizabeth Hunt s-a nascut pe 15 iunie 1963, in Culver-City, California, aflat in apropierea Los Angelesului. La varsta de sase ani, Helen stia ca actoria este chemarea ei, iar pana la noua ani isi angajase un agent, luase parte la cateva proiecte si deja castiga bani. Chiar si la aceasta varsta frageda, Helen era o profesionista; isi invata replicile din timp si era oricand gata sa joace.

Hunt, fiica regizorului Gordon Hunt si fotografei Jane Novis Hunt, a invatat la scoala generala Cadman, din Manhattan, NY. Helen s-a mutat inapoi in California, alaturi de familia sa, in 1972, unde a continuat sa studieze la Laurel Hall. Hunt a absolvit liceul Providence in 1981 si mers mai departe la UCLA, insa pentru putin timp (pana in 1982, cand a renuntat pentru a se putea concentra pe cariera sa actoriceasca).

Helen este foarte retrasa in ceea ce priveste viata privata, mai ales daca vine vorba de divortul ei de actorul Hank Azaria, cel ce a jucat rolul excentricului Nat in “Mad About You". Casatoria ei a fost de scurta durata, din 1999 pana in anul 2000. In acelasi an, 2000, Helen l-a cunoscut pe Kevin Spacey, cu care s-a si intalnit pentru o scurta perioada de timp. Din 2001, actrita este implicata intr-o relatie cu Matthew Carnahan, cu care are si o fetita, Makena Lei Gordon Carnahan, nascuta in 2004.

In ceea ce priveste personalitatea lui Helen, ei ii place sa picteze, sa danseze, sa practice yoga, sa citeasca Shakespeare, sa mestece guma, sa manance sushi, sau se dea in montagne-russe. Actritele care ii plac sunt Meryl Streep, Susan Sarandon si Judi Dench. Cuvantul sau preferat este "kiss" (sarut), la polul opus aflandu-se "literally". Sunetul care ii place este acela al Oceanului Pacific; in schimb nu-i place cand aude barfa. O incanta entuziasmul si o dezamageste cinismul. Ea spune ca, daca nu ar fi fost actrita, i-ar fi placut sa devina dansatoare, insa in niciun caz chirurg. Aflata la poarta Raiului, i-ar placea ca Dumnezeu sa-i spuna: "Ai dovedit ca esti curajoasa".

Cariera

Actrita de la noua ani, Helen Hunt este o veterana in industrie, avand o cariera de peste 30 de ani. Desi este castigatoarea a numeroase premii si distinctii, Helen a marturisit ca nu-i place ideea de a fi considerata un “star de cinema", ci prefera sa fie considerata pur si simplu actrita.

In anii ’70-’80, Helen a jucat in multe filme facute pentru micul ecran, printre care “The Miracle of Kathy Miller" (unul dintre rolurile sale favorite) sau “Quarterback Princess". A jucat apoi roluri mici in seriale cum ar fi “It Takes Two" sau “St. Elsewhere". In 1992, comedianul si actorul Paul Reiser a contactat-o pentru a juca intr-un nou serial, “Mad About You", ce avea in centru viata unui cuplu de tineri proaspat casatoriti. Serialul s-a dovedit a fi un mare succes, astfel incat, in 1997, 25 de milioane de oameni au urmarit ultimul episod al seriei 5, “The Birth". Helen era, la acel moment, cea mai bine platita actrita, cu un 1.000.000 de dolari per episod, si prima care a atins aceasta cifra. Pentu prestatia sa din “Mad About You", de-a lungul celor sapte sezoane, Hunt a obtinut 7 nominalizari la premiile Emmy, castigand in ultimii patru ani (1996, 1997, 1998 si 1999). In 1998, cand a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal in “As Good As It Gets", Helen s-a alaturat Lizei Minnelli si lui Helen Mirren, fiind pana in acel moment, singurele care obtinusera un premiu Golden Globe, Emmy si Oscar in acelasi an.

Pe marele ecran, in afara de “As Good As It Gets", unde joaca alaturi de Jack Nicholson, Helen este recunoscuta pentru rolurile sale din filme precum “What Women Want" (alaturi de Mel Gibson), “Dr. T. & The Women", “Pay It Forward" (in distributia caruia se afla si Kevin Spacey), blockbusterul “Twister" sau “Cast Away".

Talentata actrita nu s-a oprit aici: in 2000, dupa castigarea mult ravnitului premiu Oscar, Helen a trecut la teatru, jucand rolul Violei in “A douasprezecea noapte" de Shakespeare, la Lincoln Center, New York. In 2003, a revenit, jucand pe Broadway in piesa “Life x 3".

Helen nu este numai actrita, ci si regizoare, ea aflandu-se in spatele camerei de filmat pentru cateva episoade din “Mad About You"si pentru filmul “Then She Found Me", proiect la care a muncit mai bine de zece ani.

Helen Hunt este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai muncitoare actrite de la Hollywood, iar stralucita ei cariera o dovedeste. Neobosita si discreta in ceea ce priveste viata personala, Helen poate juca atat pe scenele marilor teatre, cat si pentru micile si marile ecrane, sau poate regiza – toate la fel de bine. Personajele pe care le intruchipeaza sunt femei puternice, care insa ies in evidenta prin sensibilitatea, subtilitatea si inteligenta lor, exact ca si actrita insasi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.