Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Charli Chaplin - Un geniu al cinematografiei
1.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adriano Celentano
1.060 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Mr. Bean - Viata lui Rowan Atkinson
1.620 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  Geo Saizescu-In memoriam
1.553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marlon Brando un Greu al cinematografiei
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Mr. Bean - Viata lui Rowan Atkinson
1.196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actritele celebre ale anilor 60 - Catherine Deneuve
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cary Grant
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Mickey Rourke
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Jack Lemmon si Filmele lui

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.03.2013  Adauga la favorite 1.182 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Jack Lemmon, pe numele sau adevarat John Uhler Lemmon III, se naste la 8 februarie 1925 la Newton, o suburbie a orasului Boston, Massachusetts.Tatal sau, director la o patiserie, nu era de acord ca fiul sa sa urmeze o cariera instabila, dar l-a sfatuit sa aleaga ce ii face reala placere. Scoala elementara o finalizeaza in Newton , urmata de Universitatea Harvard pe care o absolva in 1947 si in cadrul careia participa la cursuri de actorie. Ia lectii de actorie cu Uta Hagen, reputata profesoara de arta dramatica si, in paralel, invata sa cante la pian si armonica.Dupa indeplinirea stagiului militar isi indreapta toata atentia catre lumea artistica. In 1947 are primul rol, episodic totusi, urmat de altele mici pana in 1954 cand este remarcat in "It should happen to you". In 1950 se casatoreste cu actrita Cynthia Stone alaturi de care aparuse in primele filme ale carierei. Casatoria lor se va finaliza prin divort in 1956, dar din ea a rezultat un fiu ,Chris Lemmon, de asemenea actor, care apare in doua filme ("That's Life" si "Dad") alaturi de tatal sau caruia i-a dedicat si o carte - " A Twist of Lemmon, A Tribute to My Father".

Cu un Oscar pentru rol secundar, castigat in 1956, sfarsitul anilor '50 il aduce in mijlocul vedetelor de la Hollywood, fiind preferatul lui Billy Wilder care il distribuie in 7 filme ale sale. Prieten cu majoritatea colegilor de platou care ii apreciau umorul si buna-dispozitie, va mentine prietenii de lunga durata cu Tony Curtis -alaturi de care joaca in doua filme si Walter Matthau- partener in 11 filme. Ramane celebru pentru replica obisnuita inainte de a filma orice scena : "It's magic time!". Comediile il impun la public, joaca cu succes drame si primeste 3 nominalizari la Oscar pana la castigarea celui de-al doilea premiu al Academiei americane, in 1974 pentru filmul "Save the tiger", urmat de inca alte 3 nominalizari.

In 1960 se casatoreste cu actrita Felicia Farr cu care are o fiica , Courtney.
In 1971 isi incearca talentul de regizor cu filmul "Kotch". Influenta sa asupra actorilor din noile generatii este de netagaduit. In 1998, nominalizat la Golden Globe pentru rolul din "12 Angry Men", primeste statueta de la castigatorul Ving Rhames, in semn de recunoastere a meritelor sale. Kevin Spacey ii dedica Oscarul castigat in 2000 pentru American Beauty ca multumire pentru sfaturile date de Lemmon pe cand Spacey era un simplu amator de teatru.

Ultimii ani ai vietii il gasesc in roluri diverse, apreciate de public si de critica. In 1999 descopera ca sufera de cancer de colon. Mai apare intr-un ultim film in 2000. Moare la 27 iunie 2001, la 1 an si 3 zile diferenta de prietenul sau de-o viata Walter Matthau.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.