Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lucruri nestiute despre ,,,,
1.778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 lucruri PUTIN cunoscute despre PISICI
1.047 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum indepartam capusele de pe caini / pisici
1.716 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Broasca testoasa
1.760 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curiozitati despre pisici
2.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile negre
713 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amuzante
2.091 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  88 de chestii despre PISICI
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu stiati despre pisici
1.599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim pisicile si cum prevenim bolile
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Totul despre pisici

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.03.2013  Adauga la favorite 1.530 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Doar un stapan de pisica poate stii cat de iubitoare pot fi aceste feline. Popular, se acorda mai mult credit cainilor ca fiind cele mai iubitoare animale cu omul, insa adevarul acesta nu e complet. Pisicile isi declara iubirea fata stapanii lor in maniere mult mai subtile si mult mai complexe. Pisicile isi demonstreaza dragostea prin fapte si mai rar prin vorbe. Limbajul corporal reprezinta declaratia lor de iubire si nu e nevoie de multa experienta pentru a intelege ce doreste felina noastra sa transmita.haideti sa vedem cum isi manifesta pisicile afectiunea fata de stapan si daca va recunoasteti companioni felini in aceste actiuni.


Nu din cele violente si dureroase, ci acelea sub forma de mangaiere. Pisica isi freaca fata si obrajii de picioarele noastre sau uneori se urca in bratele noatre si ne indeasa capul in gatul sau fata noastra. Pisicile poseda pe obraji glande care secreta o substanta odorizanta, unica pentru fiecare individ. Prin frecarea obrajilor de obiecte sau persoane pisicile isi aclama posesiunea fata de acestea. Aceste gesturi sunt foarte calduroase si inmoaie inima oricui. Ce declaratie de dragoste frumoasa!


De fiecare data cand sosesc acasa, imi gasesc pisica pozitionata in hol, ca si cum m-ar fi asteptat acolo toata ziua. Din spusele colegului de apartament, la auzul cheii in usa, pisica alearga frenetic spre usa din orice colt al casei si se aseaza acolo intr-o pozitie relaxata ca si cum ar fi stat acolo tot timpul. Asa imi transmite ea, faptul ca, se bucura ca am sosit acasa teafar si ca i-a fost dor de mine.


Imediat ce am intrat in casa, se intampla urmatorul lucru: pisica se intinde pe jos cu spatele intins apoi se rostogoleste cu burta in sus si abia asteapta sa fie mangaiata. In aceasta pozitie, pisicile sunt cele mai vulnerabile, iar prin adoptarea lor, ele demonstreaza faptul ca se simt in siguranta alaturi de noi si ca se simt bine in prezenta noastra.

Dormitul in poala sau in patul nostru este un alt gest de incredere si afectiune, somnul fiind o alta stare in care pisicile nu se pot apara.



Nu doar caini se tin scai dupa stapani peste tot prin casa, ci si pisicile. Daca mergeti dintr-o incapere intr-alta iar pisica va inosteste nemaidecat, inseamna ca adora sa fie in prezenta voastra si nu vrea sa piarda niciun moment impreuna. Pisica mea este prezenta peste tot unde sunt eu si este partasa la orice activitate intreprind in casa.



Pisicile torc in diverse situatii: cand sunt foarte multumite, dar si cand sunt stresate sau in suferinta. Insa daca pisica toarce atunci cand sta asezata in bratele voastre si o mangaiati, cu siguranta nu este nicio tortura pentru ea. Este o reactie la fericirea care o simte in prezenta voastra si o modalitate de a va rasplati: torsul are un efect calmant si pentru noi oamenii.



In aceasta pozitie sta coada pisicii atunci cand este incantata de ceva. Daca va intampina cu coada ridicata drept si varful curbat, inseamna ca este bucuroasa sa va revada. Daca merge cu coada ridicata drept prin casa in prezenta voastra, atunci pisica este foarte increzatoare si se simte bine.



Da, pisicile ne saruta...prin priviri! Kitty-kiss este atunci cand pisica ne priveste cu ochii pe jumatate deschisi si clipeste lent. Nu e foarte greu de ghicit ce vrea sa transmita. Caldura privirii si magia pleaopelor lente nu poate insemna decat o declaratie de dragoste. Putem sa ii raspundem la sarut in aceeasi maniera sau macar prin mangaiat.



In lumea pisicilor, toaletarea altui semen este semn de mare prietenie si acceptare. Pisicile isi curata blana una alteia cu multa dedicare si gingasie. Daca pisica ne linge mainile, fata sau parul, e destul de clar ca i-am intrat la inima. Aceleasi sentimente sunt transmise si atunci cand pisica ne permite sa o toaletam noi.


Pentru multi dintre noi poate fi dizgratios sa gasim pe pragul usii un soarece sau o cartita moarta. Atasati la aceasta imagine si o pisica sezand langa cadavru cu o privire ce denota mandrie si incantare. Tocmai ati primit un cadou care inseamna o mare apreciere din partea pisicii. A trudit mult la vantoare pentru ca sa va poata oferii aceasta mica desfatare. In niciun caz sa nu o certati, pentru ca va fi foarte dezamagita si va considera ca nu sunteti satisfacuti de prada, si va incerca sa prinda ceva mai consistent. In orice relatie oferirea de cadouri este un gest de afectiune suprema, la fel si in cea cu pisica voastra.



Framantatul este un gest pastrat de pisica inca de cand era pui si masa pieptul mamei pentru a primi lapte. La adult, aceasta actiune semnifica multumire si afectiune, daca este executat pe stapan sau pe alta pisica. Lasati pisica sa va maseze usor abdomenul sau spatele, in acest fel amandoi aveti de castigat.


De regula, pisicle nu sunt foarte vocale. Insa exista indivizi sau rase, precum Siameza, carora le place sa vorbeasca continuu. Daca pisica miauna calm in prezenta voastra inseamna ca se simte bine cu voi si adora sa va povesteasca diverse lucruri pisicesti.

Nu invitam la joaca decat pe cineva care ne este prieten si cu care ne place sa petrecem timp. La fel gandeste si pisica noastra atunci cand ne indeamna la o partida de joaca, fie cu mingea si de tipul vanatorii, cand mainile noastre sunt atacate din toate partile. Jucati-va zilnic cu pisica voastra pentru a va consolida relatia.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.