Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Atomium-Belgia
629 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toate tarile care incep cu litera B
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marguerite Yourcenar
1.164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olanda: Noile mafii ale cocainei
111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romance faimoase-Lola Bobescu
1.261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele celui mai bine conservat oras medieval BRUGES
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiicele regelui Christian al IX-lea al Danemarcei
497 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dezastru rosu
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monarhia constitutionala
902 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florence Aubenas
896 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Belgia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.02.2013  Adauga la favorite 929 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Belgia are ceva special, fie ca este vorba de poporul prietenos care, avand trei limbi oficiale, converseaza cu usurinta in engleza, de arhitectura impresionanta sau de gastronomia atragatoare oferita de o multime de restaurante. Plina de energie si fara griji, atmosfera acestei tari este molipsitoare si ne imbie pe toti sa ne bucuram de viata din plin.

Situat intre Franta si Olanda, Belgia cuprinde tot ce are mai bun de oferit Europa; intr-o singura zi puteti face o croaziera romantica pe un canal in Bruges, puteti cauta diamante in Antwerp, savura vafe pe plaja in Oostende, va puteti distra la un festival in Binche, va puteti pierde intr-un castel in Namur, sau puteti explora muzeul de arta din Bruxelles. Reteaua de cale ferata va face calatoriile simple si comfortabile.

Numita adesea "Esenta Europei", Belgia este multiculturala si plurilingvista. Flandra in nord se lauda cu orasele medievale Antwerp, Bruges si Ghent. In Valonia aflata la sud veti gasi regiunea pitoreasca Ardeni, nenumarate castele si orasele Liege, Namur su Tournai. Bruxelles este una dintre cele mai cosmopolitane capitale, adapostind atat Uniunea Europeana si NATO, cat si o multime de companii comerciale si de afaceri internationale.

Istoria Belgiei a fost intotdeauna legata de schimburile culturale si comerciale, mare parte din caracteristicile sale de astazi datorandu-se rolului ca loc de intalnire in Europa de vest. Urmele spaniolilor, austriecilor, francezilor si olandezilor sunt vizibile astazi in arhitectura si stilul de viata al locuitorilor. Puteti admira exemple superbe de arhitectura veche si moderna, romanesca, gotica, baroca si art nouveau.

Principalele atractii turistice

• Nu ratati principala atractie a capitalei Bruxelles - spectaculosul Grand Place in stil gotic. Fotografiati-va cu statuile Manneken Pis si Janneken Pis, care fac aluzie la exuberanta si obraznicia vechiului Bruxelles.

• Continuati explorarea capitalei cu catedrala St Gudule si parcul Mont des Arts, care fac legatura intre partea de sus si cea de jos a orasului. Nu uitati elegantul Palat Regal.

• Faceti o scurta excursie la Heysel pentru a vedea Atomium, o reprezentare gigantica a unei molecule, construita cu ocazia Targului Mondial din 1958. Aceasta statuie reprezinta marile orase ale Uniunii Europene.

• Aduceti un omagiu istoriei pe locul in care a avut loc batalia de la Waterloo, la 18km sud de Bruxelles, un eveniment care a marcat viitorul Belgiei si al Europei moderne.

• In Antwerp puteti vedea vedea atractii vechi si moderne, in piata Grote Markt, in care se afla primaria, fantana Brabo, ce comemoreaza legenda nasterii orasului si Groenplaats, cu statuia lui Rubens.

• Pentru a admira frumuseti arhitecturale, faceti o scurta calatorie pana in orasul listat ca patrimoniu mondial de catre UNESCO, Bruges. Atractiile includ primaria din secolul XIV, turnul clopotnitei si catedrala Mantuitorului.

• Admirati centrul mediaval din Ghent, ce contine multe cladiri istorice. Atractiile principale sunt catedrala Sf Bavo, locul in care a fost botezat Carol V si in care se afla capodopera fratilor Van Eyck, Altarul mielului mistic.

• La sud de Bruxelles indreptati-va spre Valonia francofona. Opriti-va in Dinant pentru a vedea citadela spectaculoasa de pe stanca si biserica Notre Dame de pe malul raului Meuse. Dinant este locul in care s-a nascut Adolf Sax, inventatorul saxofonului.

• Tot in Valonia, vizitati Liege, o destinatie turistica populara, situata pe malurile raului Meuse.

• Explorati coasta Belgiei, o mare intindere de nisip de 67km de la Knokke pana la De Panne, cu peste zece statiuni. Cele mai animate sunt Knokke, Middelkerke si Ostend.

• In Tournai, al doilea oras ca vechime, puteti admira cea mai veche clopotnita din Belgia si catedrala Fecioarei Maria din secolul XII, ambele aflate pe lista de patrimoniu mondial UNESCO.

• Vizitati locul in care a avut loc Batalia de la Ardeni (1944-1945), in centrul istoric Bastogne, aproape de granita cu Luxembourg.

• Vizitati multitudinea de muzee din Bruxelles, care include Muzeul de Arta Antica, Muzeul de Arta Moderna, Muzeul de Benzi Comice si Muzeul Orasului Bruxelles - Maison du Roi.

• Plimbati-va cu barca de-a lungul canalelor din Bruges, deseori descris ca "Venetia nordului". Este o modalitate excelenta de a privi splendorile arhitecturii medievale.

• Gustati cateva dintre sutele de marci de bere care se produc in Belgia, intr-un bar din Kemelstraat, in centrul istoric al orasului Bruges.

• In Kantcentrul din Bruges puteti urmari demonstratii de mestesug in crosetarea dantelei.

• Vizitati Muzeul de Arte Frumoase si Muzeul de Arheologie Industriala din Ghent, cel care odata a fost cel mai mare oras medieval din Europa, dupa Paris.

• Descoperiti importanta orasului Antwerp in lumea diamantelor, la Muzeul Diamantelor, unde puteti urmari cum se taie pietrele pretioase si puteti afla mai multe despre istoria si importanta pietrelor pretioase.

• Luati parte la unul din zecile de carnavale si festivaluri anuale din Belgia, printre care se nu mara Festivalul Ommegang din Bruxelles, Carnival de Binche si Festivalul din Ghent.

Gastronomie

Bucataria belgiana se aseamana cu cea a Frantei si este bazata pe vanat si produse marine. Fiecare regiune din Belgia isi are propriul fel traditional. La gatit, se folosesc cu generozitate untul, smantana, berea si vinul. Specialitatile nationale includ moules frites (scoici si cartofi prajiti), andive cu sos Bechamel, carnati ardeni, ciocolata belgiana si vafe.

Exista peste 400 de marci de bere produse in Belgia. O specialitate este berea din fructe. Cele mai faimoase sunt Stella Artois, Leffe, Hoegaarden.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.