Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Camila
1.841 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 7 specii de camile
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jaguarul in lupta cu sarpele gigant Phyton
1.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Porumbelul sangerarea inimii
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lupii / atac asupra unui urs
2.771 vizite - 1 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iguanele marine
725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hamsterul Roborowski
1.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shane, cainele Akita care a invins un tsunami.
1.391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Sacra de Birmania
1.388 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Cainele romanesc - Ciobanescul Mioritic
1.560 vizite - 1 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Camila

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.02.2013  Adauga la favorite 2.594 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Camila (din araba Djemal sau ebraica Gamal) este un mamifer erbivor rumegator din Africa de Nord si din Asia, de talie mare, cu o cocoasa de grasime pe spate (camila dromader-Camelus dromaderies-) sau cu doua cocoase (camila bactriana-Camelus bactrianus-), folosit la transport in regiunile de desert. Camila bactriana salbatica (C. bactrianus ferus) are caracteristici mai apropiate de speciile fosile, de exemplu C. alutensis (descoperita pe valea Oltului de Grigoriu Stefanescu), decat de forma domestica. Camila apartine de familia Camelidae, familie de care mai apartin si rumegatoarele din America (guanako, lama, alpaca si vicunia). Asemanarea dunelor din desert cu valurile marii ca si mersul leganat al camilelor a facut ca ea sa fie denumita „Corabia desertului".
Camila este adaptata la viata de desert cand trebuie sa parcurga fara hrana sau apa distante mari. Pentru aceasta camila poate sa acumuleze ca rezerva o cantitate mare de hrana si apa. In cocoasa ea poate sa acumuleze hrana sub forma de grasime, cu care poate sa reziste fara a se hrani timp de 30 de zile. Rezerva de apa a unei camile acumulata in stomac atinge o cantitate intre 100 si 150 litri, cantitate suficienta pentru 2 saptamani. Camila poate bea in 10 minute o cantitate de 100 de litri de apa.

Sub forma domestica ambele specii de camile sunt raspandite pe un areal intins in Africa si Asia, dromaderul fiind raspandit in Africa de Nord, Arabia, iar camila bactriana in regiunile din Asia Centrala (Manciuria, Asia Mica). Numarul populatiei de camile este apreciata la cca. 19 milioane, din care 14,5 milioane traiesc in Africa (numai in Somalia traiesc 7 milioane si in Sudan 3 milioane de camile). In iunie 2011, numarul de camile salbatice din Australia era de 1,2 milioane de capete si crestea de doua ori la fiecare sapte ani[1]. Camilele au fost aduse de catre britanici in Australia din India la jumatatea secolului 19 pentru transportul marfurilor in desert[1]. In secolul 20, camilele si-au pierdut rolul in transporturi si au fost lasate in libertate[1].



Camilele traiesc in harem. Perioada de gestatie la camile este intre 360 - 440 de zile, puiul de camila devenind intr-o perioada scurta de timp independent si putand alerga. La varsta de 1 an este intarcat si la varsta de 2 - 3 ani devine apt pentru reproducere. O camila poate trai 40 - 50 de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.