Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Splendoare fara Igiena * Viata la Versailles
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Splendoare fara Igiena * Viata la Versailles
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regii Frantei: Ludovic al XIV-lea, Regele Soare
40 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ludovic al XIV-lea si afacerea otravurilor:
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un om ,un destin -Charles X, rege al Frantei
392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maria Antoaneta, regina a Frantei
140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradinile de la Chateau de Marqueyssac
1.340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anna de Austria si Cei trei muschetari
1.576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  "Dinastia Tudor"
592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele murdare ale lui castelului VERSAILLES
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Maria Antoaneta sotia lui Ludovic al VI -lea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.02.2013  Adauga la favorite 1.656 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Maria Antoaneta s-a nascut la Viena, Austria, pe 2 noiembrie 1755. A fost fiica Imparatului Francisc Stefan de Lorena si a Imparatesei Maria Tereza. La varsta de 15 ani s-a casatorit cu Louis, mostenitor la tronul Frantei. Aceasta alianta era facuta in scopul cimentarii relatiei dintre dinastia Bourbon a Frantei si Dinastia Habsburgilor, a Austriei. Frumoasa si hotarata, Maria Antoaneta se afla cumva in antiteza cu Louis, care era un tanar foarte tacut si timid.

Cand sotul sau a urmat la tron, Maria Antoaneta a devenit regina, in 1774. In 1778 s-a nascut primul lor copil, o fiica. Au urmat inca doi baieti si o fata. Chiar inainte de a fi regina, reusise sa devina extrem de nepopulara, din cauza comportamentului ei extravagant si impetuos, care se afla in contradictie cu eticheta franceza; in plus, zvonurile despre infidelitatile ei conjugale capatasera amploare.

Cand se refereau la ea, oamenii o numeau "austriaca" si era profund antipatizata de poporul francez. S-a implicat in afacerile de stat, punandu-i-se in carca multe dintre problemele financiare ale Frantei de la acea vreme. De asemenea, se presupune ca a fost implicata in asa-numitul scandal, Afacerea colierului (1785), in care era vorba despre achizitia frauduloasa a unor bijuterii. Astfel ca, in timpul Revolutiei, Maria Antoaneta devenise simbol al urii populare.

Duba izbucnirea Revolutiei, in 1789, Maria Antoaneta s-a opus vehement oricarei idei care viza limitarea puterii monarhiei, refuzand orice negociere in acest sens, chiar si cu revolutionarii moderati. Dupa marsul care a avut loc la Versailles, in octombrie 1789, familia regala a fost fortata sa se mute la Palatul Tuileries din Paris. In mare secret, Maria Antoaneta a apelat la fratele sau, Imparatul Leopold II, pentru a-i salva. Neprimind niciun ajutor din partea fratelui sau, a fost fortata sa paraseasca Franta.

Desi sotul sau, Louis a protestat, a luat ea hotararea pentru amandoi. In noaptea zilei de 20 iunie, 1791, deghizati in calatori obisnuiti, Maria Antoaneta si Louis au fugit din Paris cu o trasura, impreuna cu copiii, dar au fost capturati la Varennes si readusi in Paris, ca prizonieri. Fuga lor n-a facut decat sa intareasca ura impotriva monarhiei. La 10 august 1792, familia regala a fost incarcerata. Mai tarziu, Louis a fost condamnat pentru tradare si executat prin ghilotinare la 21 ianuarie, 1793. Sentinta Mariei Antoaneta a fost aceeasi ca in cazul sotului ei, tradare. A fost decapitata la 16 octombrie, 1793, la Paris


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.