Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sarpele cu clopotei
1.856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Siamese cat
1.716 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Pisici - Rasa: Norvegiana de padure
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Animale Super inteligente / Delfinii
2.395 vizite - 0 comentarii
adaugat de madam
 
  Vulpea
1.912 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Dadacele
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Festival ecvestru Rasnov - 2014
1.569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 ANIMALE EROI Care Au SALVAT OAMENI
392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rasfat
1.520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Caini de paza din Lume
2.067 vizite - 2 comentarii
adaugat de femeia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Cobra regala

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.02.2013  Adauga la favorite 1.875 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cobra regala (Ophiophagus hannah) este o specie de serpi veninosi din familia Elapidae. Este singura specie din genul taxonomic "Ophiophagus", in limba greaca inseamna "mancator de serpi", denumire indreptatita deoarece hrana cobrei regale este compusa numai din serpi si soparle.

Cobra regala este un sarpe de talie mare, el atinge in mod normal o lungime de 3 - 4 m, cand s-a descoperit un exemplar care avea lungimea de 5,59 m, s-a cazut de acord ca este cel mai mare sarpe veninos din lume.

Cobra regala poate fi intalnita in regiunile cu paduri din Asia de Sud Est, este un sarpe care traieste pe sol. Muscatura unei cobre regale produce de regula moartea unui om adlut. Accidentele sunt insa foarte rare produse de muscatura cobrei, deoarece sarpele nu este deosebit de agresiv si duce o viata retrasa in paduri.
Modul de viata al cobrei regale este cunoscut ca este un sarpe activ ziua care traiesc pe sol. Dar sunt unii autori ce sustin ca sarpele ar fi fost vazut si in copaci si ca ar fi si noaptea activ. Hrana lor consta exclsiv din soparle si serpi. Prada dupa ce a fost muscata, este fixata pana nu se mai misca, aceasta poate dura un timp de 10 - 30 minute. Cobra regala este ovipara (se inmulteste prin oua), fiind singura specie cunoscuta care construieste cuib, care contine intre 20–40 de oua. In India depune ouale intre lunile aprilie - iulie, in Indochina de sud s-au gasit in august un cuib construit din frunze cu 25 de oua de cobra regala. Femela apara vehement cuibul fata de dusmani, dar cu exeptia apararii cuibului, sarpele este mai putin agresiv fata de om. Veninul cobrei este o neurotoxina care are doza letala DL501,2–3,5 mg /kg. greutate coprporala. Din cauza cantitatii mari de venin inoculat muscatura cobrei regale este de regula mortala. Simptomele tipice care apar sunt: tumefierea intensa a locului muscat, care se extinde, daca cel muscat nu este imediat tratat, moartea survine prin asfixie, dupa 20 de minute, au fost semnalate si cazuri cand cel muscat a murit dupa 12 ore. Se cunosc pana in in anul 1191, 35 de cazuri, cand omul a fost muscat de sarpe, din care 10 au fost cazuri mortale. Nu sunt date suficiente pentru a preciza gradul de periclitate in care se afla cobra regala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.