Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pinguinii au ajuns la mall in Dubai
477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
00:31
  unde sunt zapezile de altadata
1.131 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
00:24
  Din ciclu iubiti animalele!
1.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de doina.caragiu
 
  Doica din gradina
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari pisici din lume / top 5
969 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarea Paradisului din Noua Guinee.
912 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei mai mari caini din lume
1.607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Un pui de pisica este adoptat de o closca
5.377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Singurul om care poate atinge un urs polar
2.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai MARI pisici din lume
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animale Funny
 

 

Pinguinii din Antarctica

 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.02.2013  Adauga la favorite 716 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot)
   
 
Pinguinii din Antarctica isi petrec mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calmari si krili. Pinguinii parasesc marea doar in perioada imperecherii. Atunci ei se intorc pe uscat sau pe gheata si se indreapta spre locurile de imperechere, numite colonii. An dupa an, pinguinii se intorc la colonia unde s-au nascut. Deseori se intorc la acelasi partener.

Nuntile pe gheata ale pinguinilor imperiali
Cele mai multe pasari se imperecheaza vara, dar pinguinii imperiali se imperecheaza iarna, pe gheata rece si in bataia vantulurilor din jurul Antarcticii. Pinguinul isi alege partenerul si se imperecheaza. Fiecare femela depune un ou, il da masculului, dupa care se intoarce la mare sa se hraneasca. Timp de noua saptamani, masculul pastreaza oul cald pe picioarele lui. El nu mananca deloc in acest timp, asa ca slabeste mult.

Pinguinii motati
Pinguinii motati sunt foarte violenti. Isi iau numele de la penele aurii si ascutite de deasupra ochilor. Aceste pene sunt deosebit de stralucitoare cand pinguinii isi fac curte (isi cauta partenera). Exista doua specii de pinguini motati care traiesc in Antarctica: macaroni si pinguinul pitic. La pinguinii macaroni manifestarea dorintei de imperechere se manifesta astfel: un mascul si o femela stau pe cuib, chemandu-se unul pe altul si miscandu-si capetele. Pinguinii pitici sar de pe o stanca pe alta, in timp ce urca si coboara pe malurile abrupte deasupra marii, locurile preferate de ei pentru cuibarit.

Cuiburile pinguinilor
Pinguinii au foarte putine materiale la dispozitie pentru a-si construi cuiburile, deoarece in Antarctica cresc putine plante. Pinguinii regali si imperiali nu-si fac deloc cuiburi. Ei depun oul direct pe pamant sau pe gheata. Alti pinguini din Antarctica isi fac cuibul zgariind in pamant o adancitura, pe care o umplu cu pietricele.

Inotatori experti
Daca pinguinii arata stangaci cand merg pe jos, in apa, in schimb, sunt foarte gratiosi. Aproape ca zboara prin apa si pot ramane sub apa pana la 18 minute.

Pericolul vine din partea leopardului de mare.
Unul dintre cele mai mari pericole pentru pinguini este sa fie prinsi de leopardul de mare. Leoparzii de mare mananca orice specie de pinguini, in special pinguinii Adelie. Leopardul de mare sta in asteptare in apa ascunzandu-se sub o terasa de gheata, care iese deasupra marii.El tasneste imediat de unde se ascunsese si infasca de partea de jos unul dintre pinguini. Ceilalti pinguini scapa inotand sau iesind din apa si sarind inapoi pe terasa.

Colonii aglomerate
Coloniile sunt locuri murdare si zgomotoase. Sute de pinguini tipatori se aduna aici in timpul imperecherii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi cunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul.

CURIOZITATI:
- puii mai mari stau in grupuri numite crese
- pinguinii inoata foarte repede sub apa
- ei se dirijeaza cu picioarele si coada
- pinguinii ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer
- deplasarea prin aer se face cu o viteza de pana la 25 km/ora


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)