Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Leoparzii secretosi
1.622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pantera neagra
3.580 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Cine invinge intr-o lupta dintre un tigru si un leu?
7.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Tigrul siberian
2.249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Migratia fluturilor Monarh
1.537 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tigrul
1.876 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  TIgrul o frumusete salbatica
1.581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Pisica persana
2.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Anita si revederea cu prietenii
2.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine este mai inteligent, cainele sau pisica?
1.483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Leopardul – O felina impresionanta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.02.2013  Adauga la favorite 1.257 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Leopardul traieste in Africa si Asia in tari precum: India, Pakistan, China, Gabon, Congo, Zaire, Uganda, Kenya dar si in Siberia si in alte zone.
»Este capabil sa se adapteze la orice tip de habbitat daca se gaseste suficienta mancare. Traieste chiar si in zone larg deschise precum campii sau deserturi. Cel mai bine traieste in paduri. Aici poate folosi copacii pentru a se proteja sau pentru a studia terenul de vanatoare.
»Este destul de rapid dar nu alearga cu viteze mai mari de 65 de km/h. Poate sari pana la 6 m orizontal si pana la 3 m veritcal.
»Dimensiuni: pana la 1,9 m lungime (fara coada). Masculul poate ajunge pana la o greutate de 90 de kg in timp ce femela nu depaseste in greutate 50 de kg.
»Leopardul traieste 11-12 ani in salbaticie dar poate trai si pana la 24-25 de ani in captivitate.
Femela leopard naste pui odata la 2-3 ani. Poate naste pana la sase pui dar de obicei naste doi sau trei. Pui vor ramane cu mama lor timp de 18 pana la 24 de luni, cand vor pleca in cautarea unui teritoriu al lor. »Leoparzii sunt animale nocturne. De obicei vaneaza si mananca noaptea. Ziua se odihnesc in tufisuri dese sau in copaci. Sunt animale solitare, prefera sa traiasca singure.






Leopardul vaneaza copitate de dimensiuni medii precum gazele, impala, cerbi, caprioare, zebre, etc. Ocazional pot vana si maimute, iepuri sau pasari.
»Ii place sa vaneze in special noaptea dar daca va avea ocazia va vana si ziua pentru a avea stomacul plin. Intunericul creeaza conditii bune pentru vanatoare. De obicei cunoaste zona unde urmeaza sa vaneze ceea ce ii confera un avantaj. Se apropie foarte mult de prada (uneori chiar si la un metru de ea) fara ca aceasta sa-l observe si ataca prin surprindere. Deoarece este vulnerabil la sol (alti pradatori pot aparea oricand) deseori isi urca prada in copaci. Pentru ca este puternic poate urca in copaci si animale care sunt mai grele decat el.



•Leopardul zapezilor
»Leopardul zapezilor traieste in muntii din Asia Centrala, in special in Himalaya, la altitudini de 3000 – 4000 de metri si chair mai sus. Au o blana cenusie (foarte frumoasa) si groasa.
»Este un animal foarte rar. Numarul lor este estimat intre 3000 si 7000 in salbaticie. Peste 300 traiesc insa in captivitate. O femela poate naste intre unu si patru pui.
»Vaneaza in special: gazele, cerbi, caprioare, iepuri salbatici, soareci si alte animale de dimensiuni medii. Traiesc solitari si vaneaza in special ziua.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.