Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fratii Karamazov (SUA 1958) Drama Yul Brynner
3.004 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Fratii Karamazov (Rusia 2009) Dostoievski
2.261 vizite - 0 comentarii
adaugat de alina
 
  Nopti albe (Italia 1957) Drama Luchino Visconti
2.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Doktor Zhivago (Rusia 2006)
1.928 vizite - 0 comentarii
adaugat de sabin
 
  Marx Brothers - A night at the opera - Trailer (1935)
937 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Dublura (UK 2013) Comedie dupa Dostoievski
2.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de video
 
  Femeia cu 5 elefanti- 2011
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Misunderstanding - 2009 HD
1.290 vizite - 0 comentarii
adaugat de barbi
 
  Zilele maniei (Marea Britanie 1973) /
1.639 vizite - 0 comentarii
adaugat de chilia
 
  Doktor Zhivago (Rusia 2006)
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de sabin
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Fratii Karamazov (Rusia 2009) Dostoievski /

 
 
 
 
 
Adaugat de alina 14.02.2013  Adauga la favorite 2.247 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.4
   
 
Bratya Karamazovy (2009) - Serial TV

Nota IMDb:7,4

Regia:Yuri Moroz
Cu:Dina Korzun, Viktoriya Isakova
Gen film:Drama

Fratii Karamazov este ultimul roman al scriitorului rus Fiodor Dostoievski, scris intre anii 1878 - 1880. Fiind considerat o opera literara de nivel mondial, romanul a fost si ecranizat. In filmul realizat, actrita Maria Schell a jucat rolul iubitei, Grusenka.

Actiunea romanului are in centru pe cei trei frati care au fiecare o predispozitie patologica pentru patima. In sens metaforic se poate spune ca fratii alcatuiesc oarecum cele 3 ipostaze fundamentale ale omului. Dmitri, cel mai in varsta, e un exponent al senzualismului si al trupului.

Ivan, reprezinta intelectul, ratiunea. Interesant este revolta aparent atee a lui Ivan: el nu neaga existenta lui Dumnezeu, ci nu poate accepta lumea asa cum a fost creata de Dumnezeu. Alexei ("Aleosa"),personajul protagonist, e simbol al trairii spirituale si al apropierii de Dumnezeu.


Toti trei fratii sunt in conflict cu tatal lor Feodor Pavlovici Karamazov care reprezinta tipologia omului depravat ce duce o viata amorala si desfranata. Smerdeakov, presupus al patrulea frate, fiu nelegitim, il slujeste pe tatal lui, Feodor Pavlovici, evolutia sa este de asemenea interesanta; avand ca principiu existential sofismul el se dedica acestui concept care il va duce in final la sinucidere.


Dmitri ajunge din cauza unei datorii in conflict cu tatal, avand nevoie de bani pentru a se casatori cu Grusenka, un personaj care pare a fi in inceputul romanului doar o tipologie("vampa"), dar se dovedeste pe parcurs a fi mult mai complex, vadind trairi si sentimente care reprezinta tema analizei psihologice abisale pe care o propune Dostoievski nu numai in acest caz, ci pentru toate personajele.


Dmitri jura sa-si omoare tatal, care refuza sa-i dea banii necesari, ajungand chiar in situatia de a-l ataca fizic. Tatal va fi omorat, iar banuiala cade pe Dmitri care l-a amenintat si care, surprinzator, exact dupa moartea tatalui isi procura cele 3000 de ruble de care avea nevoie. Astfel Dmitri este osandit la munca silnica in Siberia. La inceput el accepta sentinta, considerand-o ca fiind modul ideal de a se cai pentru ura pe care a purtat-o tatalui sau.


El va fi insa convins de planul de evadare propus de Ivan. Alexei si Ivan reusesc sa-l deconspire pe faptasul adevarat, fiul nelegitim al lui Feodor Pavlovici, Smerdeakov, care l-a omorat pe tatal lor si care crezand ca Ivan poate dovedi vinovatia lui, se va spanzura in ziua procesului.

Romanul este intesat de o serie de intrebari cu caracter filozofic, ca de exemplu: a murit Dumnezeu?, carora Dostoievski le propune solutii interesante, cat si de conflicte aparute intre ateism si constiinta religioasa

Distributie:

Dina Korzun Madam Khokhlakova
Yelena Lyadova Grushenka
Sergei Gorobchenko Mitya
Viktoriya Isakova Katerina Ivanovna
Anatoliy Belyy Ivan
Pavel Derevyanko Smerdyakov
Sergei Koltakov Fiodor Karamazov


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.