Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lunga calatorie cu trenul / Film romanesc 1997/ 99 min
5.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Asteptand un tren (1982) | Film romanesc | 75 minute |
4.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Intamplari cu Alexandra (1989) / Film romanesc / 78 min
3.338 vizite - 0 comentarii
adaugat de cleo
 
  Calculatorul marturiseste (1982) - Comedie RO | 89 min
4.740 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Tatal risipitor (1976) Film Romanesc / Partea 1 / 45 min
3.681 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Tatal risipitor (1976) Film romanesc / Partea 2 / 49 min
2.915 vizite - 0 comentarii
adaugat de pele
 
  Moartea unui artist (1991) | Film romanesc | 102 minute
4.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Prea tarziu (1996) / Film romanesc / 98 minute
9.939 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Ultima frontiera a mortii (1979) | Film istoric 94 min
7.626 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  Despartire 2008 - scurt metraj romanesc / 10 minute
3.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Prea tineri pentru riduri (1982) Film romanesc / 74 min

 
 
 
 
 
Adaugat de alin 31.01.2013  Adauga la favorite 1.369 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 6.8
   
 
Prea tineri pentru riduri (1982)

Nota IMDB: 6.8
Regia:Aurel Miheles
Cu:Tamara Buciuceanu



Prea tineri pentru riduri este un film romanesc din 1982, in regia lui Aurel Miheles. Pelicula abordeaza un subiect social – situatia nefericita a copiilor lasati in ingrijirea statului de catre parintii iresponsabili.

Distributie:

Rolurile principale sunt interpretate de catre actorii-copii Gabriel Costea, Adrian Valcu si Lucian Prodan; in roluri episodice mai apar Nuni Anestin, Tamara Buciuceanu-Botez, Constantin Diplan, Imola Gaspar, Petre Gheorghiu, Rozina Cambos s.a.


Filmul are ca motto poezia Anei Blandiana „Ar trebui", recitata la inceputul si in incheierea filmului de catre o voce barbateasca.


Petre Manole (Gabriel Costea), elev al Casei de Copii Scolari nr. 1, planuieste sa plece la tatal sau, care locuieste in Brasov. Intr-o prima tentativa de fuga, el este recuperat de un lucrator de la casa de copii. Petre pleaca din nou, insotit de colegii sai Vasile Andries-Costescu (Adrian Valcu) si Stefan Firean (Lucian Prodan), care vor de asemenea sa se intoarca la parintii lor.


Cei trei sunt dusi in Racoasa de catre un crescator de vite. Petre merge sa caute bani pentru drum, iar ceilalti doi ii promit ca il vor urma in curand. Totusi, ei patrund intr-un chiosc, unde fura dulciuri si sunt cuprinsi de somn.

A doua zi dimineata, proprietarul magazinului (Petre Gheorghiu) ii descopera, insa copiii fug si isi pierd urma. Ei se indreapta catre o piata de zarzavaturi, unde o precupeata (Tamara Buciuceanu-Botez), afland ca sunt de la casa de copii, le ofera o masa; apoi, cei doi ajuta un mecanic de tractor (Constantin Diplan). Intre timp, Petre obtine un bilet de tren prin amabilitatea unui batran pe care il intalneste in gara. Tanarul cunoaste in compartimentul de tren o fata, Rozica (Rozina Cambos), pe care o abordeaza cu indrazneala. El coboara din tren impreuna cu ea, inainte de Brasov.


Rozica locuieste la internat si accepta invitatia baiatului de a merge la cofetarie, insa vine insotita de o colega de camera mai mare ca varsta, dar nemaritata, numita Stela (Imola Gaspar).


Geloasa pe cei doi copii, aceasta ii ironizeaza, insa baiatul riposteaza si ea se ridica de la masa. Indragostitii mai raman impreuna si apoi isi iau ramas bun. Petre isi continua calatoria cu trenul.


Ceilalti doi baieti ajung la casa tatalui lui Stefan, unde sunt intampinati de concubina acestuia, Frosina Popescu, infidela cand barbatul ei nu se afla in oras. Merg apoi la casa mamei lui Stefan, care inchiriase o parte din camere unor elevi de la scoala unde lucra ca ingrijitoare. Petre a sosit la destinatie intre timp si il intalneste intr-un parc pe Sile Mihailescu, fost campion la box ajuns vanzator de baloane fara autorizatie, care il ajuta sa-si gaseasca tatal. Acesta din urma isi declarase fiul mort cu un an in urma si fuge de el in momentul cand il recunoaste de la distanta.
Dezamagiti de nereusita lor, baietii hotarasc sa se intoarca la casa de copii. Vasile si Stefan se intorc mai intai in Racoasa, la femeia care ii ospatase la piata. Aflati aproape de casa ei, se opresc si deseneaza cu creta pe un indicator.

Un batran ii vede si ii sperie, amenintand ca vor ajunge pe mana militiei.

Cei doi fug si se opresc in spatele casei precupetei, iar Stefan se intalneste neasteptat cu aceasta. Surprins, face un pas gresit, se rostogoleste pe terenul foarte inclinat si cade in apa ce curgea la vale. Vasile ajunge la scurt timp, dar nu reuseste sa-l gaseasca. Femeia il cheama pe procuror (Stelian Stancu), care discuta cu baiatul, dar ii pune declaratia la indoiala de vreme ce nu are nicio dovada asupra identitatii sale.

Vasile merge la casa tatalui lui Stefan si ii inmaneaza ochelarii sparti ai fiului lui, anuntandu-i moartea.

Petre si Vasile se reintalnesc la casa de copii, unde il cunosc pe Cristian, un nou venit care seamana cu Stefan.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.