Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cleopatra: portretul unei criminale / Documentar BBC
1.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Masada, fortareata aproape imposibil de cucerit
852 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Secrete ale Egiptului - Cleopatra / Partea 4/5
1.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Secrete ale Egiptului - Cleopatra / Partea 1/5
1.250 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Secrete ale Egiptului - Cleopatra / Partea 3/5
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Secrete ale Egiptului - Cleopatra / Partea 2/5
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Secrete ale Egiptului - Cleopatra / Partea 5/5
1.218 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Cleopatra - Imparateasa Egiptului si puterea de seductie
1.595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Harvey Weinstein - Caderea Regelui Hollywood-ului
558 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Scoala In Epoca De Aur a Romaniei
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Femei celebre - Cleopatra

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.01.2013  Adauga la favorite 1.051 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Nominalizata ca fi­ind cea mai cunoscuta femeie din istorie, Cleopatra a VII-a este ul­tima regina a Egiptului si, tot­o­data, ultima din dinastia in­te­me­iata la moartea lui Alexandru cel Mare (323 i.Hr.), de catre unul din generalii sai, Ptolemeu. Cle­o­pa­tra s-a nascut in anul 69 i.Hr., in Alexandria, cel mai mare oras din lume la acea vreme.




Dupa ce Ptolemeu al XII-lea moare ucis (dealtfel toti cei din neamul Cleopatrei au murit asasinati, adeseori prin otravire), Cleopatra urca pe tron. In acelasi timp, fratele ei a devenit regele Ptolomeu al XIII-lea, domnind alaturi de ea in Egipt sub titlul oficial de sot al Cleopatrei.




Desi Cleopatra nu avea sange egiptean, ea a fost singura din casa ei care a invatat limba egipteana. Pentru a-si spori influenta asupra poporului egiptean, a fost proclamata fiica lui Ra, zeul soarelui la egipteni. La scurt timp, Cleopatra a avut neintelegeri atat cu fratele cat si cu sora sa, Arsinoe, care au dus in anul 48. i.Hr. la un razboi civil.




Vorbea sapte limbi, beneficiind corespunzator originii de o educatie aleasa. Ca regina a dat dovada de duritate. Opinia publica romana o stigmatizase pe Cleopatra drept metresa lui Cezar si Marc Antoniu, considerand-o drept o dusmana a Romei.


Cu o inteligenta sclipitoare, un farmec natural si o ambitie ne­infranata, regina pare sa fi fost o persoana extrem de ca­ris­ma­tica, in ciuda faptului ca mai toti istoricii sustin ca la capitolul fru­musete nu statea prea grozav. Eu cred ca e vorba doar de invidia celor care erau atat de frustrati ca nu erau ei in bratele reginei, la o adica, nu cred ca faima vine doar din ideea de seductie.A stiut, cu siguranta, sa le su­ceas­ca mintile liderilor ro­mani, cu ajutorul carora a reusit sa conduca singura Egiptul, inca de cand avea doar 18 ani, in­la­tu­rand orice rival. Nu mai con­te­a­za, asadar, gurile rele care spun ca regina ar fi avut nasul prea mare, parul prea roscat sau prea car­liontat ori ca nu ii placea sa se impodobeasca, dupa obi­cei, cu bijuterii.


La 22 de ani, Cleopatra l-a se­dus pe insusi Cezar, pe atunci in var­sta de 50 de ani si casatorit, ca­ruia i-a daruit si un fiu. Dupa moartea lui Cezar, a urmat Marc Antoniu, la randul sau vrajit de per­suasiva regina. Cuplul format de Antoniu si Cleopatra a ramas, de atunci, in “galeria" marilor iu­biri ale istoriei, bucurandu-se de mai multe ecranizari, mai mult sau mai putin mie doar una mi-a placut si anume cea din 1999 cu Leonr Varela. Cei doi au si fost in­mormantati unul langa ce­la­lalt, dupa sinuciderea Cle­o­pa­trei, la 39 de ani. Mormintele lor sunt acum acoperite de Marea Me­diterana, parca pentru a nu fi tul­burate niciodata…


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.