Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cormoranul - pasarea care inoata !
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Vaca de mare Steller
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dubai Aquarium
1.231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica de mare
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Peste vasla
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cormoranul mare - Delta Dunarii
425 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Caldura mare, mon cher!
786 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Lei de mare / Rasfat in Galapagos
537 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sorecarul roscat (Buteo rufinus)
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calutii de mare
936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Cormoran mare - Phalacrocorax carbo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.01.2013  Adauga la favorite 557 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Generalitati: Specie larg intalnita pe cinci continente, in prezent numarul lor fiind in scadere, datorita interventiei omului, fiind vanat pentru pagubele aduse sectorului piscicol.


Descriere: (90 cm). De dimensiuni mari, culoarea penajului inchisa, cu gat relativ lung. Corpul este negru, cu reflexe aramii pe spate si cu alb la baza ciocului si in regiunea coapselor. Toamna si iarna doar barbia doar este alba, restul fiind negru. Se scufunda in apa printr-o saritura usoara pentru a-si prinde hrana. Inoata mult scufundat in apa, uscandu-si aripile deschise, stand intr-o pozitie dreapta pe stalpi, cengi de copaci, etc. Zboara de obicei la suprafata apei, dar si la mari inaltimi, mai multi indivizi formand siruri serpuitoare. Se hraneste cu peste.


Reproducerea : Cuibareste in salcii, in colonii. Clocitul are loc de obicei in luna aprilie. Poate sa intarzie clocirea daca cuibul a fost deranjat in timpul pregatirii de catre om sau animale. Femela depune un numar de 3-4 oua albastrui, acoperite cu o crusta calcaroasa, rugoasa, a caror incubatie dureaza intre 28-30 de zile. Puii pot zbura dupa circa 8 saptamani.


Habitat: Prezent aproape tot timpul anului in special in baltile Deltei Dunarii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)