Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Piratii din Penzance
1.429 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pacat - I. L. Caragiale / Teatru la microfon
1.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Constantin Tanase
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Britain's Got Talent 2015 S09E14 Semi-Finals Boyband Dan
1.345 vizite - 0 comentarii
adaugat de camelia_ro
 
  O problema cu Politia (Suedia 2003)
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Luptatorul (SUA 2008) Drama
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ana-Maria Margean
189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tribul Jarawa
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cantareata cheala - Eugen Ionesco (Italia 1967) Part 4/5
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Paso Doble
808 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Teatru, Spectacol
 

 

Elixirul dragostei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.01.2013  Adauga la favorite 1.356 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
.Elixirul dragostei (in italiana L’elisir d’amore) este o opera in 2 acte, pe un libret de Felice Romani, muzica de Gaetano Donizetti.

Premiera operei a avut loc la Milano, la „Teatro Cannobiana", in ziua de 2 mai 1832.
Actul I

[modificare] Tabloul 1

Taranii se odihnesc in miezul zilei, cateva clipe. Adina le citeste dintr-o carte povestea lui Tristan, care a facut pe Isolda sa-l iubeasca, dandu-i sa bea din elixirul iubirii. Nemorino ar fi dorit sa fie si el iubit de Adina, dar nu stie cum sa procedeze, pentru ca ea se poarta indiferent cu el. Dar indiferenta Adinei e prefacuta. Ea nu doreste altceva decat sa infranga timiditatea lui Nemorino. Si iata ca se iveste un prilej: in sat soseste o mica unitate militara, in frunte cu sergentul Belcore, venit sa faca recrutari. Adina se bucura de atentiile curtenitoare ale tantosului sergent, pentru a provoca declaratia lui Nemorino. Dar acesta parcurge drumul numai pana la jumatate, fiindu-i teama ca va fi luat in ras.

[modificare] Tabloul 2

In piata satului descinde doctorul Dulcamara, care ofera tuturor leacuri pentru orice boala. Nemorino ii cere elixirul dragostei pe care Dulcamara i-l ofera cu usurinta, sub forma unei sticle cu vin. Incalzit de vinul baut, Nemorino prinde curaj, refuzand sa mai priveasca pe Adina pana a doua zi, cand "elixirul" trebuie sa-si faca efectul. Adina e intrigata de purtarea lui si, pentru a-l forta sa ia o hotarare, primeste cererea in casatorie a lui Belcore, anuntand nunta chiar pentru acea seara. Sergentul - care trebuie sa plece a doua zi, invita fetele si baietii la petrecere.

[modificare] Actul II

[modificare] Tabloul 3



Una furtiva lagrima







Meniu



0:00




.

Enrico Caruso, 1911


Invitatii petrec, beau si se veselesc. Dulcamara, invitat si el, se dovedeste a fi un placut nuntas care nu s-ar da in laturi de la o aventura chiar cu mireasa. Dar iata ca Nemorino ii cere disperat un sfat pentru a amana nunta Adinei pana cand isi face efectul elixirul. Dulcamara il convinge ca o noua doza ar putea sa grabeasca efectul. Dar Nemorino nu mai are bani cu ce sa mai cumpere. Belcore apare ca un salvator: el va da bani tanarului taran in schimbul inrolarii in trupele sale. Pentru a obtine suma necesara, Nemorino primeste, si astfel obtine si doza promisa de Dulcamara, inca o sticla de vin.

[modificare] Tabloul 4

Dupa ce bea vinul, Nemorino se pomeneste asaltat de fetele din sat care au aflat ca acesta mosteneste pe un unchi al sau. El e convins ca toate acestea se datoreaza efectului bauturii. Pana si Adina, geloasa pe comportarea fetelor, pare ca si-a schimbat atitudinea. Nunta cu Belcore nu mai are loc. Acesta paraseste satul, dar fara noul recrut, caci Adina a restituit banii primiti in schimbul contractului. Aceasta dovada de dragoste a Adinei, provoaca si hotararea lui Nemorino. Ei se vor casatori dupa plecarea lui Dulcamara, cel care le-a daruit tuturor adevaratul "Elixir al dragostei".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.