Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Papa Ioan Paul al II-lea / Anul 1998 / Episodul 21
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Papa Ioan Paul al II-lea fugea de la Vatican sa schieze
1.733 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Papa Ioan Paul al II-lea - Ziua Mondiala a Tineretului
1.651 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Papa Ioan Paul al II-lea -1999 / In Romania
1.491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Papa Ioan Paul al II-lea - 1999 / Sosirea la New York
1.581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Papa Ioan Paul al II-lea - 1979 / Vizita in Polonia
1.465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Papa Ioan Paul al II-lea / Roma 1994 Valorile familiei
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Papa Ioan Paul al II-lea / Anul 1983 / Vizita in Haiti
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Papa Ioan Paul al II-lea / Anul 1979 Vizita din Irlanda
1.125 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Papa Ioan Paul al II-lea / Anul 1998 / Cu Fidel Castro
651 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Papa Ioan Paul al II-lea / Anul 1998 / Vizita in Cuba

 
 
 
 
 
Adaugat de Alexandra 02.12.2012  Adauga la favorite 1.313 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La inceputul pontificatului lui Ioan-Paul al II-lea, Sfantul Scaun avea relatii diplomatice cu 84 de state. Pana in 2003, numarul a fost marit la 172 de state. In acelasi timp, participa acum ca membru deplin sau ca observator in diverse organizatii internationale si regionale. Cele mai multe din vizitele sale internationale au fost realizate in dubla calitate, de Sef de Stat si de Sef al Bisericii Catolice.


Stema pontificatului papei Ioan-Paul al II-lea
Litera M provine de la Fecioara Maria, mama lui Isus, careia papa ii acorda o mare devotiunePapa Ioan Paul al II-lea s-a angajat personal in atenuarea sau rezolvarea unor probleme complexe ale pacii interne si internationale: in Nigeria, in Chile, in Nicaragua, in Iugoslavia, in Orientul Apropiat, in Cuba, in Filipine etc.

Desi declara ca predica Evanghelia si nu Democratia, interventiile sale au constituit totdeauna un pericol pentru regimurile dictatoriale si, intr-adevar, a sustinut miscarile dizidente din fostul bloc sovietic, in special sindicatul „Solidarnosc" din Polonia si a jucat astfel un rol hotarator in prabusirea imperiului comunist din rasaritul Europei la sfarsitul anilor 80.

In iunie 1979, prima sa vizita in tara natala permite polonezilor „sa voteze cu picioarele", marile adunari prilejuite de prezenta sa intarind increderea in unitatea nationala, astfel incat in august 1980 grevistii de la Gdansk au rezistat tuturor presiunilor si comunistii au fost constransi sa recunoasca sindicatul liber Solidaritatea (Solidarnosc).

In ianuarie 1981, Lech Walesa este primit la Vatican, spre ingrijorarea intregii nomenclaturi comuniste, ulterior punandu-se la cale atentatul si recurgandu-se la legea martiala. In iunie 1983, o a doua vizita a Papei Ioan Paul al II-lea in Polonia reinsufleteste speranta de libertate in tot rasaritul Europei, care dealtfel va fi zguduit in curand de glasnost si perestroika, crezandu-se ca sistemul comunist mai poate fi reformat.

A sprijinit in secret desfasurarea in Europa de Vest a rachetelor americane Pershing II si Tomahawk cu focos nuclear in cadrul Dublei Decizii NATO din 1979, pentru a restabili echilibrul nuclear si „balanta terorii".

La 1 decembrie 1989, cand Mihail Gorbaciov vine la Vatican, pentru a se intalni apoi cu George Bush in Malta, in Europa rasariteana nu mai dainuia decat regimul lui Ceausescu, care in curand avea si el sa dispara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.