Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hamlet (1969) Anthony Hopkins, Anjelica Huston
1.187 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  The girl on a motorcycle (1968) Marianne Faithfull
1.292 vizite - 0 comentarii
adaugat de monica
 
  Marianne Faithfull - "Girl On A Motorcycle" / 1968
1.024 vizite - 0 comentarii
adaugat de monica
 
  Hamlet (1990) - William Shakespeare / Drama
1.659 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Fata de pe motocicleta (1968) Marianne Faithfull
776 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Fata de pe o motocicleta (Franta 1968 Alain Delon
1.712 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Cand Porcii Zboara (SUA 1993 Comedie
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Piscina (1969) Romy Schneider si Alain Delon
2.121 vizite - 0 comentarii
adaugat de paza
 
  Piscina (1969) cu Romy Schneider si Alain Delon
1.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Pasarea pe sarma (1990) Comedie Goldie Hawn
3.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de polux
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Hamlet (1969) Ophelia - Marianne Faithfull

 
 
 
 
 
Adaugat de sirena 01.12.2012  Adauga la favorite 1.602 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Hamlet (1969 cu Anthony Hopkins)

Distributie Hamlet
Anthony Hopkins
Claudius
Anjelica Huston
Court Lady
Marianne Faithfull
Ophelia

Hamlet este una dintre capodoperele lui William Shakespeare. Desi prima reprezentatie dateaza din jurul anului 1600, textul tragediei a fost publicat prima data doar in 1603

Lucrarea Hamlet este o tragedie de William Shakespeare . Stabilit in Regatul Danemarcei , jocul dramatizeaza razbunare Printul Hamlet exacts pe unchiul sau Claudius pentru uciderea regelui Hamlet , fratele lui Claudius si tatal Prince lui Hamlet, si apoi reusind sa tron si luand ca sotia lui Gertrude , vaduva regelui vechi si Prince mama lui Hamlet.

Piesa portretizeaza viu nebunie atat adevarat si simulat - de la durere coplesitoare la clocoteste furie - si exploreaza teme de tradare, razbunare, incest, si coruptie morala. Hamlet este piesa cea mai lunga a lui Shakespeare si printre cele tragediile cele mai puternice si influente in limba engleza, cu o poveste capabil de "repovestire aparent fara sfarsit si adaptare de catre altii." , jocul a fost una din lucrarile cele mai populare ale lui Shakespeare in timpul vietii sale si inca se numara printre sau cel mai efectuat, topping Royal Shakespeare Company "e lista de performanta din 1879.


Ea a inspirat scriitori de la Goethe si Dickens la Joyce si Murdoch , si a fost descris ca "povestea cea mai filmat dupa Cenusareasa ". Shakespeare, pe baza de Hamlet in legenda de Amleth , conservate prin 13-lea cronicarul Saxo Grammaticus sa in Gesta Danorum ca, ulterior, relatata de catre 16-lea savant Francois de Belleforest .

El poate fi, de asemenea, intocmite in scris, sau, poate, o mai devreme (ipotetica) elisabetan juca cunoscut astazi ca Ur-Hamlet . El a creat aproape sigur rolul titlu de Richard Burbage , tragedian lider de vremea lui Shakespeare.

In 400 de ani de la, rolul a fost efectuata de catre actori si actrite foarte apreciate la fiecare varsta succesive. Trei versiuni diferite de inceput ale jocului sunt existent, Quarto primul (T1, 1603), al doilea Quarto (Q2, 1604), si primul Folio (F1, 1623). Fiecare versiune include linii, si chiar scene intregi, lipsesc de la ceilalti.


Structura piesei si profunzimea de caracterizare s-au inspirat control mult mai critic. Un astfel de exemplu este dezbaterea veche de secole despre ezitarea lui Hamlet de a ucide unchiul sau, pe care unii vad ca pe un simplu dispozitiv de complot pentru a prelungi actiunea, dar care altii sustin este o dramatizare a problemelor complexe filosofice si etice care inconjoara cu sange rece crima , calculat razbunare, si dorinta de zadarnicit.

Mai recent, criticii psihanalitice au examinat lui Hamlet dorintele inconstiente , si critici feministe s-au re-evaluat si reabilitat personajele adesea barfit de Ophelia si Gertrude




Roger Lloyd-Pack
Reynaldo
Michael Elphick
Capitan
Nicol Williamson
Hamlet

Roger Livesey
Lucianus / Gravedigger
Mark Dignam
Polonius
Michael Pennington
Laertes


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.