Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  A douasprezecea noapte (1988) W.Shakespeare / 100 min
1.474 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  A douasprezecea noapte (1988) W.Shakespeare / 155 min
799 vizite - 0 comentarii
adaugat de ghidul
 
  Misterul lui Shakespeare (BBC 2005) / 84 minute
1.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  William Shakespeare - Julius Caesar (UK 1979) 160 min
522 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Spune Lumii (SUA 2015) Drama,Istoric subt RO 155 min
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Iulius Cezar (UK 1969) William Shakespeare Drama 120 min
668 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Caragiale - O Noapte Furtunoasa (Romania 1984) 121 min
1.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  William Shakespeare - Macbeth (UK 1979) Drama / 185 min
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  La Donna della luna (Italia 1988) Dragoste,Drama 87 min
1.002 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Dragostea si Frica (Italia 1988) Drama,Romantic /105 min
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

A Douasprezecea Noapte (UK 1988) Shakespeare 155 min

 
 
 
 
Adaugat de sirena 01.12.2012  Adauga la favorite 1.376 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot)
Nota IMDB: 7.2
   
 
Twelfth Night (Shakespeare) - Directed by Kenneth Branagh

Nota IMDb:7,2

Regizor: Paul Kafno
Scenariul: William Shakespeare (play)
Cu: Frances Barber, Christopher Hollis, Julian Gartside

Scrisa in apropierea Craciunului de la 1600, A douasprezecea noapte, ca multe alte comedii shakespeariene, e bazata pe incurcarea identitatii unor personaje. Viola se travesteste in barbat, ia numele de Cesarino si intra in serviciul ducelui Orsino. Acesta din urma e indragostit de tanara Olivia, al carei tata si frate au murit recent.

Pentru a-i cuceri inima, Orsino il foloseste ca intermediar pe Cesarino. Crezand ca Cesarino este barbat, Olivia se indragosteste de acesta, adica de Viola… La randul ei, Viola nutreste sentimente ducelui, cel care-i devine prieten apropiat si confident in acelasi timp…

Probabil scrisa intre 1601-1608, Totu-i bine cand sfarseste bine a fost prima data publicata la 1623. Initial piesa a fost considerata comedie, apoi s-a discutat importanta mai mare a unor fragmente de tragedie. Avand ca sursa „Decameronul" lui Boccaccio, piesa are ca titlu un proverb a carui povata e aceea ca nicio problema nu conteaza daca se sfarseste fericit. Piesa e povestea unei servitoare, Helena, si a iubirii ei pentru Lordul Bertram, un tanar nobil. Bertram este chiar fiul contesei pentru care Helena lucreaza. El planuieste sa plece la Paris, pentru a deveni pupilul Regelui Frantei. Se pare ca regele este grav bolnav. Helena, al carui tata a fost un renumit fizician, se ofera sa-l insanatoseasca, daca regele ii va promite ca o lasa sa se marite c Bertram. Alteta Sa accepta…

Scrisa probabil intre 1603-1604, piesa Masura pentru masura este, potrivit criticilor, in egala masura o comedie si o tragedie. Vincentio, duce in Viena, anunta ca vrea sa paraseasca orasul cu interese diplomatice. Lasa grijile guvernamentale in mainile lui Angelo. Acesta din urma, insa, pare a fi nucrutator cu un tanar, Claudio, ce si-a lasat iubita, pe Julieta, insarcinata inainte de nunta. Desi marturiseste ca vrea cu adevarat sa o ia de sotie pe fata, Claudio e totusi condamnat la moarte de catre Angelo. Dar Angelo nu stie ca este urmarit indeaproape de ducele Vincentio, care nu a plecat cu adevarat din oras ci doar s-a deghizat in calugar si urmareste indeaproape ce fac locuitorii Vienei precum si ce decizii ia Angelo in lipsa sa…


Distributie:

Frances Barber ...
Viola / Cesario
Christopher Hollis ...
Sebastian / Curio
Julian Gartside ...
Valentine
Tim Barker ...
Antonio / Sea Captain
Richard Briers ...
Malvolio
Caroline Langrishe ...
Olivia
Anton Lesser ...
Feste
Abigail McKern ...
Maria
Shaun Prendergast ...
Fabian
Christopher Ravenscroft ...
Orsino
James Saxon ...
Sir Toby Belch
James Simmons ...
Sir Andrew AguecheekIn 1978, BBC si-a propus sa ecranizeze pentru televiziune toate piesele lui William Shakespeare. La productiile rezultate au contribuit cei mai buni regizori de televiziune si film iar interpretarile actorilor au fost intens aclamate. Piesa „ A douasprezecea noapte" este recunoscuta pentru fidelitatea ei fata de textul original.

Daca e-adevarat ca muzica e hrana
dragostei, cantare dati-mi !
Sa-mi satur dorul asta fara satiu,
si-atata sa-l indop, incat sa moara

Viola si Sebastian sunt gemeni identici, separati de un naufragiu.

Esuand in Illyria, Viola se deghizeaza ca fratele ei si intra in serviciul Ducelui Orsino. Atunci cand Ducele o trimite sa-l ajute s-o peteasca pe Lady Olivia, obstacolele unei iubiri neimpartasite, auto-amagire si identitate gresita duc curand la un amestec de iubiti intr-un dans voios.


Fiind probabil cea mai populara dintre comedii, A douaprezecea Noapte, pune in discutie natura dragostei: dragostea adevarata, dragostea de sine si prietenia.

Scrisa in apropierea Craciunului de la 1600, A douasprezecea noapte, ca multe alte comedii shakespeariene, e bazata pe incurcarea identitatii unor personaje. Viola se travesteste in barbat, ia numele de Cesarino si intra in serviciul ducelui Orsino. Acesta din urma e indragostit de tanara Olivia, al carei tata si frate au murit recent. Pentru a-i cuceri inima, Orsino il foloseste ca intermediar pe Cesarino.

Crezand ca Cesarino este barbat, Olivia se indragosteste de acesta, adica de Viola… La randul ei, Viola nutreste sentimente ducelui, cel care-i devine prieten apropiat si confident in acelasi timp…

Probabil scrisa intre 1601-1608, Totu-i bine cand sfarseste bine a fost prima data publicata la 1623.

Initial piesa a fost considerata comedie, apoi s-a discutat importanta mai mare a unor fragmente de tragedie.

Avand ca sursa „Decameronul" lui Boccaccio, piesa are ca titlu un proverb a carui povata e aceea ca nicio problema nu conteaza daca se sfarseste fericit.

Piesa e povestea unei servitoare, Helena, si a iubirii ei pentru Lordul Bertram, un tanar nobil. Bertram este chiar fiul contesei pentru care Helena lucreaza.


El planuieste sa plece la Paris, pentru a deveni pupilul Regelui Frantei. Se pare ca regele este grav bolnav. Helena, al carui tata a fost un renumit fizician, se ofera sa-l insanatoseasca, daca regele ii va promite ca o lasa sa se marite c Bertram. Alteta Sa accepta…

Scrisa probabil intre 1603-1604, piesa Masura pentru masura este, potrivit criticilor, in egala masura o comedie si o tragedie. Vincentio, duce in Viena, anunta ca vrea sa paraseasca orasul cu interese diplomatice. Lasa grijile guvernamentale in mainile lui Angelo.

Acesta din urma, insa, pare a fi nucrutator cu un tanar, Claudio, ce si-a lasat iubita, pe Julieta, insarcinata inainte de nunta. Desi marturiseste ca vrea cu adevarat sa o ia de sotie pe fata, Claudio e totusi condamnat la moarte de catre Angelo.

Dar Angelo nu stie ca este urmarit indeaproape de ducele Vincentio, care nu a plecat cu adevarat din oras ci doar s-a deghizat in calugar si urmareste indeaproape ce fac locuitorii Vienei precum si ce decizii ia Angelo in lipsa sa…


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)