Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Safirul
1.401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spinelul
1.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa creati o budinca de ciocolata in modul victorian
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amazonia - Un documentar despre Ayahuasca
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Cao Cao:
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciudatenii si curiozitati din antichitate
1.232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria nestiuta a printului Carol Mircea
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imparatul Iustinian si geto-dacii
690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce urmeaza dupa Uniunea Europeana?-
355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina
345 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Rubinul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.11.2012  Adauga la favorite 1.245 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pietrelor Pretioase, fiind mentionat atat in Biblie, cat in sanscrita veche ca cea mai pretioasa piatra. Pentru hindusi, rubinul a aparut dintr-un foc intern de nestins.

Rubinul, ca si safirul, este cunoscut din punct de vedere chimic ca si mineral din familia corindonului, avand o structura cristalizata hexagonal, compusa din oxid de aluminiu. Doar corindonul rosu este considerat rubin, celelate culori ale corindonului fiind considerate safir. Totusi, rubinul este considerat cea mai valoroasa varietate de corindon. Ca si duritate, rubinul are duritatea 9 pe scara Mohs, fiind cel mai dur mineral dupa diamant, alaturi de safir. Este considerat ca fiind foarte durabil, fiind o piatra ideala pentru bijuterii.

Sursa cea mai cunoscuta de rubine este Myanmar (Burma), insa rubine bune provin si din Thailanda, Sri Lanka, iar mai recent din Vietnam. Oricum, Myanmar ramane sursa cea mai bogata si mai buna pentru rubine de calitate foarte buna, fara incluziuni si de culoare rosu-roz-inchis, care poate retine stralucirea rubinului in orice conditii de lumina, insa sunt si cele mai scumpe. Alte rubine de buna calitate se gasesc si in Africa, Afganistan si Asia Centrala, insa aceste mine nu au inca surse de rubine brute suficiente. Centrul comertului cu rubine este in Tailand, in Chantaburi, dar si in apropierea granitei cu Myanmar, atat de aproape cat poate ajunge cineva de minele controlate de regimul militar totalitar din Myanmar. Astfel ca multe dintre cele mai traditionale, mai bune si mai eficiente metode de taiere ale rubinelor se regasesc in Thailanda, iar cea mai mare parte dintre rubinele taiate si slefuite tranzactionate la nivel international provin din Bangkok.

Rubine naturale perfecte ca si culoare sau aspect sunt foarte rare si foarte scumpe totodata, mai scumpe chiar decat safirele, fiind logic intrucat si cromul este mai rar decat fierul in natura.rubinul


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.