Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Caini - Rasa: Schnauzer
2.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Braque du Puy
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Chihuahua
2.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Bichon Frise
1.790 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Ogar irlandez
2.202 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Malamut de Alasca
1.959 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Tosa Inu
2.864 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Caini - Rasa: Border Collie
2.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  rasa de caine BOXER
1.910 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Curiozitari despre catei
1.936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Caini - Rasa: Basset Hound

 
 
 
 
 
Adaugat de nina 24.11.2012  Adauga la favorite 1.144 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Basset Hound
Origine Anglia

Inaltime 35.0 - 38.0 cm

Greutate 23.0 - 30.0 kg

Istoric rasa Basset Hound descinde dintr-o veche rasa franceza Basset de Artois. A fost crescut in principal de catre nobilime pentru vanatoarea in haite, dar a castigat popularitate si in randul maselor dupa Revolutia Franceza. Adus in Anglia, acest caine a primit caracteristicile cainelui Bloodhound prin incrucisari. Era cunoscut in Anglia pe timpul lui Shakespeare care l-a descris exact in " Visul unei nopti de vara". De asemenea, George Washington amintea intr-o scrisoare ca a primit in dar un Basset de la generalul de La Fayette. Mai tarziu au devenit cunoscuti mai mult ca animale de companie

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, picioare scurte, osatura puternica si grea fata de talia lui, un corp lung, piept lat si adanc, gat gros si puternic. Are un cap mare, craniul rotund, tample plate, bot lung cu un nas mare si negru. Ochii sunt de marime medie, usor adanciti in orbite, de culoare inchisa, cu pleoapa inferioara atarnanda si cu aspect trist. Urechile sunt mari, lungi, cazute in falduri libere si indoite spre interior. Coada este lunga, groasa la baza si ascutita si usor curbata la varf, purtata mai mult ridicat. Blana are un par des, neted, scurt si moale. Poate avea orice culoare specifica copoilor dar mai frecvent este intalnita combinatia de maro, negru si alb.

Personalitate Este un caine sociabil, calm, jucaus, un puternic simt olfactiv, inteligent, curios, dar cu caracter independent. Este devotat stapanului, jucaus si iubitor cu copiii, este prietenos chiar si cu strainii dar daca simte un pericol latra. Se intelege bine cu alti caini si cu alte animale.

Ingrijire Se va inlatura parul desprins cu o perie de cauciuc. Ghearele se vor mentine scurte si urechile curate. Trebuiesc mentinute curate cutele pielii pentru a nu se infecta. Au tendinta de a manca mult si devin obezi. Puii trebuie hraniti corespunzator si sa nu fie extenuati fizic cu plimbari lungi pentru a nu le influenta negativ cresterea. Are un nivel scazut de activitate si se multumeste cu plimbari scurte.

Conditii de viata Ii place sa traiasca in aer liber, intr-un spatiu ingradit unde se poate misca in voie, dar se poate acomoda si intr-un apartament daca i se asigura miscare zilnica de care are nevoie pentru a sta linsitit in apartament.

Dresaj Dresajul trebuie facut cu rabdare si sa fie ferm, consecvent pentru a-l face sa rapunda la comenzi, caci are o atitudine independenta. Trebuie invatat de mic sa vina la chemare deoarece ii place sa cutreiere de unul singur.

Utilitate Este folosit la vanatoare de iepuri, caprioare, vulpi, fazani, mistreti. Este un vesel caine de companie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.